• Janne Wahlkvist blev dubbel vinnare med sin rejält uppfräschade Oldsmobile från 1957, då den fick både publikens och domarnas pris på utställningen hos Four Wheels Car Club Eskilstuna. Foto:
  • Man kan räkna med både puts och patina på Eskilstunas gator under det trettonde Vårcruiset i ordningen. Foto:
  • Ingalill Wretman kommer från Eskilstuna men bor numera i Trollhättan. För henne är tidstypiska kläder – "50-tal med en flirt mot 40-tal" - inte bara för festliga tillfällen, utan hon både designar och importerar dem i det egna företaget Astrids konfektion. Och: – Jag klär mig alltid så här och försöker också klä mina barn åt det här hållet. I alla fall så länge jag får bestämma, ha ha! Foto:
  • Efter en hel vinter i träda kunde äntligen motorintresserade från allehanda klubbar mötas igen på det traditionsenliga Vårcruiset. Foto:
  • Janne Lilja från Sköldinge deltog stolt med sitt blankputsade nyförvärv, en Lincoln Zephyr från 1940. Foto:
  • Blankputsade veteranbilar är ett solklart vårtecken. Foto:
  • Alf "Rullo" Ahlsén samlar på både bilar och mopeder, då främst Puch. I vanliga fall ser man bara hans kära tvåhjulingar en och en på olika motorevent under sommaren, men Vårcruiset till ära plockade han fram runt en tredjedel av sin samling för allmänt beskådande. Foto:
  • I år räknar arrangörerna med 300-400 bilar på det traditionsenliga Vårcruiset som går genom centrala Eskilstuna. När de har tur med vädret kan det vara nästan dubbelt så många. Foto:
  • Pär Thysells och Annelie Sjöbergs välpolerade Buick Electra lyste upp den annars gråmulna dagen. Foto:
  • V12:an under huven på Janne Liljas Lincoln Zephyr väckte intresse. Foto:
1/

Ruggväder stoppade inte Vårcruiset – hundratals raggarbilar intog stan

ESKILSTUNA/HÄLLBERGA

Efter en lång vinter där två- och fyrhjulingar stått i ide i sina garage och deras ägare längtat efter vår och barmark, var det på påskdagen äntligen dags, ruggvädret till trots. Under kvällen rullade hundratals mullriga motorer genom Eskilstuna i det årliga Vårcruiset.

Dagen inleddes med bilutställning ute i Hällberga, i anslutning till arrangerande Four Wheels Car Club Eskilstunas klubblokal.

Det tillfälligt uppresta festtältet med korvservering blåste nästan bort, men den gråmulna dagen fick ändå skön glans i form av blankputsad krom, blänkande lack och matchande läderjackor.

För många är Vårcruiset det givna tillfället för årets premiärtur med bil eller motorcykel – och den har givetvis ofta föregåtts av åtskilliga timmars skruvande och putsande.

Kolla in när ekipagen rullar fram på Eskilstunas gator här!

Janne Wahlkvist är inget undantag.

– För tre dagar sedan låg jag på garagegolvet från sju på morgonen till fyra morgonen efter. Den bara skulle ut i tid! säger han och ser rätt nöjt på sin extremt blankputsade Oldsmobile från 1957.

Han köpte bilen i fjol sommar och har sedan dess lagt ner ett oräkneligt antal timmar på den. I princip allt utom skinnklädseln, som redan var bytt, har fått sig en rejäl makeover.

Den omsorgsfulla arbetsinsatsen gick inte obemärkt förbi. På utställningen kammade Janne och hans Oldsmobile nämligen hem inte bara den sexhövdade juryns förstapris. Bilen blev även publikens favorit, vilket smäller nästan lika högt.

På söndagskvällen var Jannes mulliga och mullriga skönhet en av hundratals veteranbilar som rullade genom centrala Eskilstuna. Vårcruiset startade omkring klockan 17:00 och hade tillstånd att trafikera Drottninggatan ända till 21:00.

Sist på dagens program stod rock´n´roll-partaj hos Four Wheels Car Club Eskilstuna och grannklubben Detached MC i Hällberga.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

BilarWEBB_TV
Relaterat