Foto:

Rymde från fångtransport – mitt i centrala Eskilstuna

Eskilstuna

En man i 20-årsåldern rymde under fredagseftermiddagen från en fångtransport i centrala Eskilstuna. Mannen jagades av flera polispatruller innan han kunde gripas på Kungsgatan.

Mitt i fredagskommersen dök plötsligt flera polispatruller upp runt gallerian och Kungsgatan i centrala Eskilstuna. Förbipasserande fick sedan se hur ett stort antal poliser började söka av gallerian och området kring närliggande byggnader.

– Först kom en vanlig patrull, sedan en buss. När den tredje polisbilen dök upp kändes det säkrast att gå in i en affär. Jag trodde att det kanske handlade om ett rån, säger ett vittne till tidningen.

Men något rån var det inte fråga om. Istället rörde det sig om en förrymd man i 20-årsåldern som avvikit från en polispatrull i samband med att mannen skulle transporteras till en tingsrättsförhandling.

– Det var en person som skulle föras från arresten till tingsrätten som lyckades rymma. Han ska ha sprungit mot centrum och eventuellt vidare in i gallerian, säger polisens presstalesperson Björn Öberg.

Knappt tjugo minuter efter rymningen kunde polisen gripa mannen mitt på Kungsgatan. Vilken typ av brott den förrymda mannen misstänks för är i skrivande stund oklart.

– Det har jag inte fått någon uppgift om, säger Björn Öberg.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaEskilstuna CentrumEskilstuna Tingsrättpolis
Relaterat