• Den nya styrelsen för Sverigedemokraterna i Eskilstuna. Från vänster: Seppo Vuolteenaho, Anita Nygren, Elin Blomberg, Anton Berglund, Tobias Gustafsson, Mikael Nygren, Fredrik Elf, Kim Fredriksson, Carina Åkesson och Pernilla Eriksson. Foto:
  • Kim Fredriksson lämnar ordförandeposten efter nio år. Foto:
  • Mikael Nygren tar steget från vice ordförande till ordförande. Foto:
1/

SD i Eskilstuna har fått ny ordförande

Eskilstuna

I lördags genomförde Sverigedemokraterna i Eskilstuna sitt årsmöte vilket resulterade i att kommunföreningen valde en ny ordförande.

– Jag är stolt och hedrad, säger den nyvalde ordföranden Mikael Nygren.

I nio år har Kim Fredriksson svingat ordförandeklubban för Sverigedemokraterna i Eskilstuna. Under lördagens årsmöte stod det dock klart att han nu tar ett kliv tillbaka.

En enhällig församling valde att gå på valberedningens förslag om att välja Mikael Nygren till ny ordförande för kommunföreningen.

– Efter nio år som ordförande för kommunföreningen och efter ett valår är det lägligt att byta ordförande. Jag har tillsammans med mina partivänner lyft partiet från kommunens minsta till näst största parti så jag lämnar över ordförandeklubban med flaggan i topp, säger Kim Fredriksson i ett pressmeddelande.

Kim Fredriksson valdes till vice ordförande, en post som just Mikael Nygren tidigare satt på.

– Vi är en av Sveriges snabbast växande folkrörelse och det känns verkligen i Eskilstuna att vi har ett otroligt stort stöd bland invånarna. Vi har arbetat målinriktat för ett tryggare och mer sammanhållet Eskilstuna och vilket är något vi fortsätter att göra även om vi nu byter ordförande. Jag är stolt och hedrat att få ta över ordförandeskapet, säger Mikael Nygren i pressmeddelandet.

SD Eskilstunas kommunföreningsstyrelse 2019

Ordförande: Mikael Nygren

Vice ordförande: Kim Fredriksson

2:e vice ordförande: Anton Berglund

Ledamot: Elin Blomberg

Ledamot: Seppo Vuolteenaho

Ledamot: Anita Nygren

Ledamot: Carina Åkesson

1:a Suppleant: Tobias Gustafsson

2:a Suppleant: Fredrik Elf

3:e Suppleant: Pernilla Eriksson

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

SverigedemokraternaEskilstunaPolitik
Relaterat