En av pojkarna höll en kniv mot den andre pojkens mage. Nu ska både arbetsmiljöverket och polisen utreda händelsen.

Skola anmälde hotfull situation på lektion

Eskilstuna

Det var lektion i hemkunskap i en av Eskilstunas skolor och det blev bråk mellan ett par elever. Plötsligt gick en av eleverna till en låda och tog fram en kniv som han tryckte mot magen på den andre eleven. Nu har skolan anmält händelsen både till arbetsmiljöverket och till polisen.

Det var i slutet av maj i år som händelsen mellan de två 13-åriga pojkarna ägde rum. Av anmälan till arbetsmiljöverket framgår att de lärare som fanns på plats i lokalerna upplevde situationen som mycket obehaglig. Ingen person blev fysiskt skadad och den lärare som uppmärksammade vad som skedde och gick fram mot eleverna lyckades också avstyra bråket. Den elev som höll i kniven ska då ha släppt den och gått tillbaka till sitt kök.

Eleven som hotade den andre eleven genom att hålla kniven mot hans mage mellan tio och 15 sekunder ska också ha sagt till en lärare att "det är inte slut med det här, fortsätter det här kommer jag att ta med en kniv till skolan och skada NN, då kommer jag att strunta i om jag blir inburad eller ej".

Benny Ljungkvist hos Eskilstunapolisen bekräftar att skolan har gjort en polisanmälan om händelsen och att den rubriceras som olaga hot. Socialtjänsten har också underrättats, berättar han.

Rektorn på skolan säger att det var en allvarlig incident som hade kunnat leda till en kroppsskada och att det är därför som det hela anmäldes, helt enligt det reglemente som finns.

– Något liknande har inte hänt förut. Det var en relativt kontrollerad situation. Det var en unik enstaka händelse och vi har arbetat med situationen, säger rektorn.

Enligt rektorn har skolan också gjort en riskbedömning efter det som har hänt för att liknande situationer ska kunna undvikas i framtiden.

– Det är ett tag sedan det hände så det är utagerat nu, säger rektorn.

Läs också

( 11 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaBarnHotSkola
Relaterat