Polis på plats i Nyfors för att hålla koll vid det avspärrade området. Foto:

Ung man död efter skottlossning i Nyfors – polisen befarar fler skjutningar

Eskilstuna

Polisen larmades under onsdagskvällen till en skottlossning i Eskilstunastadsdelen Nyfors. På platsen hittades en skottskadad man som senare avled. En förundersökning om mord inleddes, men på torsdagsmorgonen var ännu ingen misstänkt gripen. Nu befarar polisen fler skjutningar.

Strax före klockan 19.30 på onsdagen inkom larm om skottlossning i Nyfors. I närheten av stadsdelens centrum påträffade polisen en skottskadad man i 20-årsåldern som fördes med ambulans till sjukhus. Klockan 22.45 meddelade polisen att mannen avlidit av sina skador.

– Han är bekräftat avliden och anhöriga är underrättade, säger polisens presstalesperson Erik Terneborn.

  • Polis på plats i Nyfors efter skottlossningen. Foto:
  • Kraftigt beväpnad polis i anslutning till bilolyckan på Gillbergavägen. Foto:
  • Stora avspärrningar i centrala Nyfors. Foto:
  • Polisens tekniker på plats efter skottlossningen i Nyfors. Foto:
  • Foto:
1/

Polisen spärrade av ett stort område kring brottsplatsen för teknisk undersökning.

– En förundersökning om mord inleddes redan under onsdagskvällen och utredningsarbetet har fortsatt under dagen. Klockan 05.23 beslutades att avspärrningarna skulle minskas vid platsen, säger Monica Bergström, polisens presstalesperson under torsdagsmorgonen.

Ett vittne säger till tidningen att sex skott avlossats och att åtta personer har setts springa från platsen. Samma vittne uppger att räddningspersonal utfört hjärt- och lungräddning på den skjutne mannen.

Drygt en halvtimme efter skottlossningen inträffade en trafikolycka där två personbilar krockade på Gillbergavägen i höjd med Fröslunda IP.

– Två personer fördes med ambulans till sjukhus med oklara skador. En tredje, med lättare skador, kördes iväg med privat fordon för att uppsöka vård. Samtliga skadade var vid medvetande efter krocken, uppger Frank Granath, inre befäl vid Räddsam Mälardalen.

Bägge bilarna behövde bärgas från platsen. Enligt polisen anses den ena föraren som vållande, på grund av att inte ha iakttagit väjningsplikt.

I samband med olyckan sågs maskerade poliser med dragna förstärkningsvapen söka av ett buskage i anslutning till olyckan.

Enligt Erik Terneborn ska de två händelserna dock inte ha något med varandra att göra.

– Det finns inget samband som någon här känner till. Det råkade nog vara så att poliser med förstärkningsvapen som var på plats med anledning av skottlossningen var först på plats och fick hantera det, säger han.

Foto:

Enligt tidningens utsände på platsen för skottlossningen var många boende i området upprörda efter det inträffade. Irritationen var även stor till följd av polisens stora avspärrningar som hindrade många från att komma in i sina hem.

Under kvällen och natten har flera dramatiska filmer som tagits av vittnen, publicerats i olika sociala kanaler. Filmerna visar vad som hände efter skottlossningen och också hur räddningsmanskapet på platsen utför hjärt- och lungräddning för att försöka rädda den skjutne mannen.

Avspärrningarna i Nyfors dagen efter mordet. Foto:

Lars Franzell på polisens enhet för grova brott i Eskilstuna är på torsdagsmorgonen förtegen och stressad.

– Jag hänvisar just nu alla frågor från media till polisens regionala ledningscentral i Linköping, säger han.

Var den skjutne mannen känd av polisen?

– Ja.

Med tanke på den senaste tidens skjutningar i Eskilstuna säger Lars Franzell också att polisen nu befarar fler skjutningar i Eskilstuna.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaNyforspolis skottlossning
Relaterat