Slottsskolan inför nya rutiner med anledning av rånförsöket mot tre av skolans elever. Foto:

Slottsskolan vidtar åtgärder efter rånförsöket mot tre 12-åringar

Eskilstuna

Tre 12-åriga pojkar utsattes under tisdagen för ett rånförsök på väg hem från Slottsskolan. Nu meddelar skolans rektor Jenny Råström att man vidtar åtgärder för att höja tryggheten i anslutning till skolan.

Det vara vid 17-tiden på tisdagen som de tre pojkarna möttes av två äldre ungdomar på en gångväg i anslutning till Klostergatan. De två ska ha försökt tvinga till sig pojkarnas mobiltelefoner med hot om våld. Rånförsöket avbröts dock av två förbipasserande och ungdomarna tog till flykten.

Under onsdagen meddelade Slottsskolans rektor Jenny Råström att skolan ska stärka upp med ökad vaksamhet på skolgården.

– Vi har informerat all personal om det som hänt och att de ska ha koll på främmande personer som uppehåller sig på skolgården. Är de inte där för att hämta barn vill vi att personalen frågar vad personen gör på skolgården, säger Jenny Råström.

Jenny Råström konstaterar att skolgården är en plats där utomstående personer regelbundet rör sig.

– Det är en skolgård där det rör sig mycket människor som inte har ärenden på skolan. Exempelvis de som ska till Klosters kyrkogård.

Skolans fritidsklubb är en frivillig verksamhet och antalet barn som kommer dit efter skolan kan variera. Efter rånförsöket införs nya rutiner för att personalen ska ha bättre koll på hur barnen tar sig hem.

– Barnen kommer efter skolan och går hem när de vill gå hem. Nu ska vi kolla av lite tydligare med dem när de går – om de går själva, med en kompis eller blir hämtade.

Jenny Råström har samtalat med elever i olika årskurser för att känna av stämningen bland barnen. De flesta, menar hon, har tagit det inträffade bra.

– Man har inte pratat jättemycket extra om det här i klasserna men jag har pratat med elever från fyra årskurser för att ta lite stickprov. Några elever är väldigt upprörda och rädda, men de flesta är lugna precis som vanligt.

Enligt polisen hade man under torsdagsförmiddagen ännu inte fått in några tips eller iakttagelser från platsen.

Den som har upplysningar ombeds kontakta polisens tipstelefon på 114 14.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaBarnSkolapolis rånskola och utbildning
Relaterat