Fotanglar hittades natten mot tisdagen i korsningen mellan Drottninggatan och Smedjegatan. OBS: Fotanglarna på bilden är inte samma som de som hittades. Foto:

Snöröjare hittade fotanglar i korsning i centrala Eskilstuna

Eskilstuna

15-20 fotanglar hittades natten mot tisdagen i korsningen mellan Drottninggatan och Smedjegatan i centrala Eskilstuna. Polisen är förbryllad, för fotanglarna verkar inte gå att koppla till något annat brott.

Enligt polisen var det en snöröjare som upptäckte fotanglarna och slog larm. Det skedde vid 03.50-tiden natten mot tisdagen. Fotanglarna var utspridda i korsningen, och totalt handlade det om 15-20 stycken.

Fotanglar används ibland av kriminella för att underlätta en flykt från polisen efter ett brott. Ofta utgörs de av avklippta armeringsjärn som svetsats ihop så att en vass del alltid pekar uppåt och orsakar punktering på fordonet som kör på den.

Varför just de här fotanglarna placerats i korsningen förbryllar polisen.

– Det är ingenting som går att koppla till något brott, och det verkar inte som att någon har kört på dem. Så syftet med det här är än så länge oklart, säger Thomas Agnevik, presstalesperson för polisen i Region Öst.

Polisen har upprättat en anmälan om försök till skadegörelse och kommer utreda det inträffade.

– Fotanglarna är tagna i beslag och vi har varit ute och dokumenterat lite, så får vi se vart det leder, säger Thomas Agnevik.

Trots tidpunkten när fotanglarna hittades tror och hoppas polisen att det finns människor som har gjort iakttagelser, och man vill gärna ha in upplysningar.

– Är det någon som vet något, kanske ett tidningsbud som sett något eller någon annan som varit vaken, så får de gärna höra av sig till oss på 114 14, säger Thomas Agnevik.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaEskilstuna CentrumBrottKrimSkadegörelse
Relaterat