Fylla och bråk på flera håll i Sörmland under natten mot söndag. Arkivbild. Foto:

Spritstinn lördagsnatt i Sörmland

Sörmland

Inga ärenden av allvarligare art, men en hel del fylla och bråk – så kan den sörmländska lördagsnatten sammanfattas ur polisiär synvinkel.

När polisen under söndagsmorgonen sammanfattade natten kunde det konstateras att de grova brotten och allvarliga händelserna lyst med sin frånvaro i hela länet. Däremot har man, sedan midnatt, hanterat ett femtiotal ärenden runtom i länet.

De rör sig i de flesta fall om omhändertaganden för berusning och ordningsstörning och då utan att brottsmisstanke har uppstått. I Eskilstuna skedde ett antal incidenter i anslutning till Fristadstorget i stadens centrum.

Klockan 00.37 kontrollerades två personer på Fristadstorget i Eskilstuna som misstänktes för narkotikabrott. De två männen, båda i 30-årsåldern, fick följa med för provtagning och förhör. De misstänks båda för ringa narkotikabrott.

Ytterligare en man, i 20-årsåldern, greps på platsen misstänkt för överlåtelse av narkotika. En husrannsakan genomfördes i mannens bostad för att söka efter narkotika, men ingen sådan påträffades.

Klockan 02.13 begärde en polispatrull som befann sig på Fristadstorget om förstärkning med anledning av ett större bråk på platsen. Ett flertal polispatruller tog sig till platsen där flera personer omhändertogs och avlägsnades. En person misshandlades i samband med bråket. I skrivande stund finns ingen misstänkt.

Läs också

( 8 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaFristadstorgetNarkotikabrottmisshandel
Relaterat