En sjuksköterska döms till 50 dagsböter på totalt 18 500 kronor efter att ha stulit en karta starkt smärtstillande läkemedel från Mälarsjukhuset. Foto:

Stal narkotikaklassat läkemedel från sin arbetsplats – blev påkommen av kollega

Eskilstuna

En kvinnlig sjuksköterska döms för egenmäktigt förfarande efter att ha stulit en utgången karta smärtstillande läkemedel från Mälarsjukhuset.

Det var i december 2017 som sjuksköterskan på Mälarsjukhuset i Eskilstuna stal en karta med 14 tabletter Oxycontin, ett narkotikaklassat smärtstillande läkemedel, från sjukhusets läkemedelsskåp.

Sjuksköterskan har i polisförhör erkänt handlingen och sagt att hon tog tabletterna därför att de var utgångna. Enligt förundersökningen blev hon konfronterad av en kollega som sett kartan med Oxycontin i kvinnans handväska. Sjuksköterskan blev sedan polisanmäld av både landstinget och inspektionen för vård och omsorg (IVO). Enligt förundersökningen blev kvinnan avstängd från sin arbetsplats tills polisutredningen var klar. IVO kommer längre fram att ta ställning till huruvida sjuksköterskan får behålla sin sjuksköterskelegitimation eller inte.

Sjuksköterskan döms för egenmäktigt förfarande till dagsböter på totalt 18 500 kronor.

Läs mer om dessa ämnen

MälarsjukhusetBrott