Anel Rashkaj presenterades av FC Prishtina under fredagseftermiddagen. Foto:

Stjärnan lämnar AFC – redan klar för ny klubb

Fotboll

Bara en seger under säsongen och sist i Allsvenskan – nu kommer nästa smäll för AFC Eskilstuna.

Mittfältsstjärnan Anel Rashkaj har lämnat klubben och redan skrivit på för Kosovos storklubb.

Med över 100 allsvenska matcher, tre års spel i norska högstaligan och landslagsspel med Kosovo på meritlistan var 27-årige Anel Rashkaj AFC Eskilstunas första riktiga tunga nyförvärv inför debutsäsongen i Allsvenskan.

— En teknisk spelande mittfältare med bra blick för spelet men framförallt med erfarenhet. En sådan mittfältare vi har letat efter, sa AFC:s sportchef Azad Budak när Rashkaj blev klar för Eskilstunaklubben i slutet av december förra året.

— Det känns väldigt bra. Jag ser fram emot att få spela i Allsvenskan igen. Speciellt med en klubb som AFC Eskilstuna, det känns väldigt kul och jag ser fram emot det. Min spelstil tror jag kommer passa bra in i laget. AFC har många tekniska spelare, sa mittfältaren själv till AFC:s hemsida.

Det blev dock bara 13 matcher i AFC-tröjan för Anel Rashkaj. På grund av familjeskäl har han lämnat klubben och flyttat hem till Kosovo. Det bekräftade sportchefen Azad Budak i samband med lagets träning på fredagen. Samtidigt slog han fast att ett annat stjärnförvärv, Emmanuel Frimpong, också har lämnat klubben av personliga skäl.

— Vi hade gärna haft båda kvar men man måste samtidigt ha förståelse för att familjen är viktigast. Spelare kan inte prestera på topp om de inte mår bra och vi räknar inte med att Rashkaj eller Frimpong spelar mer för oss den här säsongen, säger sportchefen Azad Budak.

Till AFC:s hemsida säger Rashkaj:

— Jag vill tacka AFC för förståelsen i situationen och jag önskar klubben all lycka till i matcherna som är kvar.

Anel Rashkaj, som spelade från start och stod för en stark insats när AFC föll borta mot IFK Norrköping i måndags, har redan gjort klart med en ny klubb.

FC Prishtina, som förra säsongen kom tvåa i Superligan i Kosovo, meddelar på sin hemsida att mittfältaren har tecknat ett tvåårsavtal med klubben.

— Pristina är den största klubben i Kosovo och alla de bästa spelarna i landet vill spela här. Pristina har ett namn och är klubben med den längsta historien och den största klubben i landet, säger Rashkaj till hemsidan.

Rashkaj, som har två barn, beskriver även för hemsidan att beslutet att lämna Sverige och återvända till Kosovo var ett familjebeslut. Efter tio år i Skandinavien blev längtan tillbaka till hemlandet för stor och Rashkaj och AFC kom överens om att bryta kontraktet.

— Det var inget lätt beslut att ta, slår 27-åringen fast för hemsidan.

FC Prishtina deltog den här säsongen i kvalet till Europa League, de föll dock i första omgången mot IFK Norrköping med totalt 6-0. Klubben har på meritlistan 17 ligasegrar, den senaste för fyra år sedan.

Vad gäller Emmanuel Frimpong finns det inga uppgifter om ny klubb för 25-åringen. Den förre Arsenalspelaren värvades som en tänkbar nyckelspelare, men har bara startat fyra matcher för AFC den här säsongen.

AFC bekräftar även på sin hemsida att forwarden Thomas Ulimwengu sedan tidigare har lämnat, något klubben inte har låtit informera om tidigare.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

AFCfotboll
Relaterat