Emmanuel Frimpong har gjort sin sista match i AFC-tröjan. Foto:

Stjärnvärvningen som floppade – Emmanuel Frimpong lämnar AFC

Fotboll
annons

Det tidigare Premier League-proffset värvades som klubbens stora affischnamn. Men succén uteblev.  Emmanuel Frimpong hann bara starta fyra matcher, nu har han lämnat AFC Eskilstuna

— Jag tror Frimpong kommer att betyda väldigt mycket för oss och jag räknar självklart med honom som en tongivande spelare i Allsvenskan.

Så sa AFC Eskilstunas sportchef Azad Budak den 21 februari i år när den allsvenska nykomlingen hade skrivit ett tvåårskontrakt med den profilstarke Ghananen.

Verkligheten blev en annan.

Den 25-årige mittfältaren, som har hunnit representera bland annat Arsenal, Wolverhampton, Fulham, Charlton och Barnsley i England, blev aldrig den härförare som AFC hade hoppats på. Frimpong startade fyra av lagets fem första matcher, han missade matchen mot IFK Göteborg i den tredje omgången på grund av skada. I hemmamatchen mot Östersund i den femte omgången blev han utbytt i paus – efter det kom han aldrig tillbaka in i startelvan.

Sex inhopp fick Frimpong nöja sig med innan tiden i AFC Eskilstuna kom till ett slut. Redan i måndags, när nye Farshad Noor plötsligt hade Frimpongs tröjnummer (20) i samband med matchen mot IFK Norrköping, började spekulationerna om att Ghananen lämnat AFC. På fredagen kom bekräftelsen från klubben.

På sin hemsida önskar klubben spelaren lycka till i framtiden. Anledningen till att klubben och spelaren går skilda vägar ska enligt sportchefen Azad Budak vara av personlig art.

— Vi hade gärna haft båda kvar men man måste samtidigt ha förståelse för att familjen är viktigast. Spelare kan inte prestera på topp om de inte mår bra och vi räknar inte med att (Anel) Rashkaj eller Frimpong spelar mer för oss den här säsongen, säger Budak.

Det finns ännu inga uppgifter på någon ny klubbadress för Frimpong.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

AFCfotboll
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka