Kungsgatan i Eskilstuna. Foto:

Stöldturné i centrala Eskilstuna – två misstänkta tjuvar gripna

Eskilstuna

Först greps en kvinna misstänkt för att ha stulit kläder från två butiker längs Kungsgatan. En timme senare greps en man som försökte lämna en klädaffär med två tröjor värda 1600 kronor. Båda har erkänt och har tidigare gripits för liknande brott.

Butikspersonal på H&M på Kungsgatan lade vid 13-tiden på onsdagen märke till en kvinna i butiken.

– Personalen tyckte att hon uppträdde mystiskt och såg hur hon fyllde på en väska med kläder, säger Lennart Vestergren vid Eskilstunapolisen.

Larmet gick när kvinnan försökte gå ut genom affären, polis kallades till platsen och kvinnan greps misstänkt för stöld. När polisen undersökte hennes väska upptäckte de att hon förutom de kläder som hon försökt stjäla på H&M, värda runt 2800 kronor, dessutom hade kläder från Lindex för ett värde av 1700 kronor i väskan.

En timme senare larmades polisen till MQ på Kungsgatan där en man tagit på sig två tröjor i provrummet och sedan försökt lämna affären. Även där var det en butiksanställd som uppmärksammade mannens beteende.

– Han blev stoppad utanför, säger Lennart Vestergren.

Mannen, som är känd av polisen för att ha stulit tidigare, hade dessutom på sig ett verktyg som kan användas för att ta bort larm från kläder. Tröjorna var tillsammans var värda runt 1600 kronor och mannen greps misstänkt för stöld.

Mannen och kvinnan har i förhör erkänt att de stulit från butikerna. Polisen misstänker inte något samband mellan stölderna och ser det som två separata ärenden.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaKrimStöldpolis
Relaterat

Mest delat denna vecka