Stor insats vid Djurgårdsberget i Eskilstuna efter brand i gammal militäranläggning

Eskilstuna

En brand i ett bergrum i Djurgårdsberget i Eskilstuna krävde en omfattande räddningsinsats på torsdagskvällen. Sju brandbilar, en ambulans och en polisbil larmades till platsen där en person uppges ha blivit brännskadad.

Larmet om en brand i verkstadslokalerna nere i bergrummet, där det tidigare har varit en militäranläggning, kom in vid 18.10 på torsdagen.

– Det är bensin som har fattat eld. Men exakt vad som hänt vet jag inte, meddelade Johan Gustavsson, inre befäl på Räddsam Mälardalen, strax efter larmet.

Räddningstjänsten skickade personal från två stationer till Djurgårdsberget, Eskilstuna och Torshälla. Västerås stod beredda i Kvicksund och personal från Västermo kallades in för att täcka upp på stationen i Eskilstuna.

– Det är långa inträningsvägar eftersom lokalerna är så stora så det går åt folk, berättade Gustavsson under kvällen.

Enligt larmet är anläggningen belägen under jord och 500 kvadratmeter stor.

Eskilstuna-Kurirens fotograf Niklas Holm som var snabbt på plats efter larmet berättade att brandmännen sprang på platsen och att rökdykare gjorde sig klara att gå in i bergrummet.

– De springer för fullt här, sa han då.

Släckningsarbetet var framgångsrikt och vid 20-tiden var branden släckt. Ett omfattande arbete med att tömma lokalerna på rök återstår. Enligt inre befäl är det besvärligt eftersom bergrummet, av naturliga skäl, saknar fönster och dörrar.

Enligt polisen har en person fått lättare brännskador under händelsen. Han sa sig vara ensam i bergrummet men räddningstjänsten har sökt igenom lokalerna för att säkerställa att ingen annan befunnit sig i någon annan av verkstadslokalerna där nere.

Det finns ingen misstanke om brott, enligt polisen, utan allt tyder på att det rör sig om en olyckshändelse i verkstadslokalen.

  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
1/

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaWEBB_TVbrand
Relaterat

Mest delat denna vecka