• Elina Wieser och Robert Gustavsson, som är två av grundarna till Spelfaktoriet, var väldigt nöjda med spelkonventets andra dag. Bakom dem syns scenen där det spelades det populära figurspelet Warhammer. Foto:
  • Gabriel Kosharis, 20 år, och Tobias Persson, 30 år, är också medlemmar i Spelfaktoriet. Foto:
  • Här spelade Robin Lönnfors från Nifelfang med peppade deltagare. Foto:
1/

Stor samling spelsugna i Nyfors

Eskilstuna

Under helgen arrangerade företaget Spelfaktoriet ett spelkonvent på Royal i Eskilstuna. På lördagen var många deltagare där för att utmana varandra i olika spelomgångar.

Många var på plats runt borden och de analoga spelen var i full gång.

– Vi är alla nöjda och det är bra med folk. Det känns jättekul, säger Elina Wieser, 25 år, som är en av grundarna till det nybildade företaget Spelfaktoriet.

Spelkonventet arrangeras i Royals källarlokal i Nyfors.

– Vi försöker att skapa en hype för lokalen som vi snart ska öppna, säger Robert Gustavsson, 25 år, som också är en av grundarna.

Eventet drogs igång för att Spelfaktoriet inom kort ska öppna upp en lokal nära Royal, där man får komma och fika men främst för att spela. Arrangörerna hoppas på att kunna ta emot de första besökarna i oktober.

– Det kommer både vara ett fik och en mötesplats, säger Elina Wieser.

Innan det stora rummet som var fullt av bord med olika typer av spel kunde besökare få testa på vr-teknik där man tog på sig glasögon och upplevde spelet som om man var mitt i det.

– Jag provade för första gången i dag. Det är häftigt, säger Ludwig Holmgren, 28 år.

Spelföreningen Nifelfang var också på plats för att spela med deltagare vid ett bord.

– Det är fantastiskt att Spelfaktoriet har arrangerat det här. Det behövs verkligen i Eskilstuna, säger Robin Lönnfors på Nifelfang.

De som hade köpt inträde till konventet fick ett band runt handleden och var välkomna att spela hela helgen. Det fanns brädspel att låna för att prova på, och även spel att köpa. Ålderspannet var brett men de flesta var i tjugoårsåldern eller äldre. Det var gratis för den som ville komma och titta när spelarna var i gång.

Under söndagen fortsatte spelen. På eftermiddagen hölls även en prisutdelning för den som hade målat den bästa spelfiguren.

Läs mer om dessa ämnen

NyforsRoyalspel