Gensvaret var stort när neonatalavdelningen efterlyste donatorer av bröstmjölk till för tidigt födda barn. Foto:

Stort gensvar på efterlysning – nu är förrådet med bröstmjölk fyllt igen

Eskilstuna

För en vecka sedan gick neonatalavdelningen på Mälarsjukhuset ut med en efterlysning. Då var förrådet av donerad bröstmjölk slut och man sökte nya donatorer. Nu tackar personalen för all hjälp:

"Tack vare er har vi nu möjlighet att fylla på vårt förråd och säkerställa att våra minsta och sköraste barn får den näring de behöver."

Den 4 januari syntes efterlysningen på Region Sörmlands Facebooksida. Neonatalavdelningen hade brist på bröstmjölk till för tidigt födda barn. Nu sökte man nya donatorer.

Nu kan Jenny Lindell, vårdenhetschef på neonatalavdelningen summera:

– Vi har fått ett mycket stort gensvar och kan just nu inte ta emot fler donatorer, skriver hon i ett mejl till Eskilstuna-Kuriren.

Snart kommer Facebooksidan att uppdateras med en hälsning från personalen på avdelningen:

"Vi är otroligt tacksamma över det gensvar vi fått på vårt Facebookinlägg där vi efterlyste bröstmjölkdonatorer. Tack vare er har vi nu möjlighet att fylla på vårt förråd och säkerställa att våra minsta och sköraste barn får den näring de behöver. Just nu kan vi inte ta emot fler donatorer. Men då behovet varierar behöver vi också ständigt nya donatorer. Så tveka inte att höra av er eller tipsa andra nyblivna mammor om att vi finns. Återigen stort tack för allt engagemang! /Personalen på neonatalavdelningen"

Inlägget med efterlysningen delades av nästan 800 och nu är alltså behovet av donatorer fyllt. För tillfället. Men Jenny Lindell är tydlig med att det snabbt kan komma att ändras. En kvinna kan nämligen bara donera mjölk under de första tre månaderna efter att hon fött barn. Sedan passar mjölken inte nyfödda, eller för tidigt födda, längre.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

Mälarsjukhuset
Relaterat