• Magnus Hansson hade missat att kuverten med röstsedlarna skulle klistras igen och fick tillbaka dem för att se till att det blev ordentligt gjort innan de stoppades ner i sina respektive lådor. Foto:
  • Röstningen i kyrkovalet pågår för fullt runt om i länet. Här kommer människor till Klosters församlingshem i Eskilstuna för att lägga sina röster. Foto:
1/

Strid ström av röstare till vallokalerna

Eskilstuna

Det var en strid ström av människor som kom för att rösta i kyrkovalet i Eskilstuna under söndagen. Till St Andreas kyrka där Eskilstuna-Kuriren gjorde ett nedslag kom människor i alla åldrar i det soliga vädret.

— Det har varit en strid ström ända sedan vi öppnade på morgonen, berättar en man som står redo att dela ut valkuvert till de som kommer.

Valförrättarna Peter Bornemar och Caritha Franzell satt på plats för att ta emot kuvert med röstsedlar, kontrollera röstlängd och röstkort och för att se att allt såg korrekt ut.

Magnus Hansson som röstade för andra eller tredje gången hade inte klistrat igen sina kuvert och fick tillbaka dem med uppmaning att klistra igen dem ordentligt.

Svårt att bestämma sig i år?

— Nej. Inte alls. Jag är socialdemokrat, det sitter i modersmjölken och är ingen hemlighet alls, berättar han.

Peter Bornemar berättar att vallokalerna måste vara öppna mellan klockan 18 och 20 och fyra timmar till utöver det som man får bestämma fritt i varje distrikt. I Eskilstuna har öppettiderna för röstning i kyrkovalet på valdagen varierat och varit uppdelade i flera två-timmarspass. Mellan klockan 9 och 11, klockan 13 och 15 samt sista chansen mellan klockan 18 och 20. Torshällaborna däremot hade ytterligare två timmar på sig att rösta mitt på dagen.

I Eskilstuna fanns det vallokaler öppna i både församlingshem och kyrkor under söndagen. Fors församlingshem, Klosters församlingshem, Ansgarskyrkan, Tomaskyrkan, S:t Pauli kyrka, S:t Andreas kyrka och S:t Petri kyrka.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaKyrkovalet 2017kyrkan
Relaterat

Mest delat denna vecka