Tände eld på lägenhetsdörr - polisen utreder mordbrand

Eskilstuna
annons

Ett trapphus i ett flerfamiljshus i Skiftinge rök- och sotskadades tidigt på söndagsmorgonen efter att någon satt eld på en lägenhetsdörr.

Räddningstjänsten larmades till Skiftinge vid halv sjutiden på söndagsmorgonen med anledning av att det brann i en trappuppgång i ett flerfamiljshus.

På plats visade det sig enligt polisen att någon hällt in bensin genom brevinkastet på en dörr till en av lägenheterna i huset och tänt på.

Enligt räddningstjänsten ska de personer som fanns i den aktuella lägenheten vaknat av att någon höll på med dörren och brevinkastet. Det ska även ha luktat rök. Elden ska emellertid inte ha spridit sig in i lägenheten.

Ingen av lägenheterna i fastigheten ska ha behövt evakueras och ingen människa ska ha kommit till skada, men trapphuset blev både rökigt och sotigt.

Polisen utreder händelsen som mordbrand alternativt grov mordbrand. Enligt polisen ska vissa beslag ha gjorts på platsen under morgonen. Polisen har även genomfört dörrknackning i huset.

— Vi får se vad det ger, säger Roland Lindkvist, vakthavande befäl vid polisen i Sörmland.

Det är ännu oklart varför någon gett sig på den aktuella dörren. Enligt polisen finns det ingen känd hotbild mot de boende i lägenheten.

— Vi har inget motiv klart för oss, säger Roland Lindkvist.

Ingen är gripen misstänkt för att ha anlagt branden.

Läs också

( 14 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaSkiftingebrand
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka