Den misstänkte tjuven testade ett udda knep - och misslyckades.

Tjuv testade udda stöldförsök i butiken i Folkesta

Eskilstuna

När det var Black Friday och shoppinghysterin drog fram över världen, passade den 48-årige Eskilstunabon på att beställa en del varor från en butik i Folkesta köpcentrum. Han betalade och på måndagen skulle han hämta dem i butiken. Men han misstänks nu har försökt få med sig ytterligare varor för över 9 000 kronor.

När 48-åringen dök upp i butiken en stund före klockan 16 på måndagen var det inga problem. Han fick veta var han skulle hämta varorna i butiken och gjorde som han blivit instruerad. Han hade förskottsbetalat och kunde därför traska ut med sina två kartonger genom kassan - utan någon mer inblandning från personalen.

Men en butikskontrollant hade ögonen på mannen. I stället för att gå ut genom kassan med sina kartonger gjorde han en sväng in i en annan del av butiken. Där noterade kontrollanten något besynnerligt. 48-åringen bröt upp en av sina kartonger och plockade upp varorna som han hade förbetalat och la dem ifrån sig. Därefter plockade han i stället ner två hylsnyckelsatser värda över 2 000 kronor styck, samt en svetsmaskin värd nästan 5 000 kronor i kartongen. Totalt var de "nya" föremålen i kartongen värda drygt 9 000 kronor.

— Sedan klistrade han igen kartongen med tejp och passerade kassan, berättar Benny Ljungkvist hos Eskilstunapolisen.

Men vid kassan väntade butikskontrollanten som hade full koll på vad som skett i butiken. Kontrollanten ingrep och den snopne ertappade 48-åringen ska utan omsvep ha erkänt vad han gjort.

Han är nu misstänkt för stöld och anhölls vid 17-tiden på måndagen av jouråklagare.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaKrimStöld
Relaterat