Fotspår fällde inbrottstjuvar

Eskilstuna
När polisen kom upp på företagets tak såg de fotspår. Men fotspåren som rimligen borde tillhöra någon slutade plötsligt. Så småningom fann man två män som efter vistelsen på taket hade lyckats ta sig in på företaget genom ett fönster.

Det var en timme efter midnatt, natten mot torsdagen, som en privatperson upptäckte att allt inte verkade stå rätt till vid företaget som ligger på Björksgatan i Eskilstuna. Polisen larmades och iakttagelserna verkade stämma. Uppe på taket hade polisen inga problem att hitta fotspår. Men eftersom de slutade i tomma intet blev det för en stund en smula mystiskt. Efter en stund upptäckte dock poliserna att någon hade tagit sig in genom ett fönster i huset. Därinne låg två män, en 52-åring och en 42-åring och tryckte i ett försök att gömma sig.

I de första förhören sa männen, som inte är hemmahörande i Eskilstuna utan i en ort i Västmanland, att de inte alls hade planerat att göra inbrott på företaget. Eftersom polisen också hittade brytmärken på ett kassaskåp, trodde man inte riktigt på männens första version.

Så småningom under natten erkände männen att de hade gjort inbrott utan att lämna några närmare förklaringar.

Männen anhölls under natten, men släpptes på torsdagsförmiddagen efter förhör.

Misstankarna mot dem kvarstår dock och utredningen fortsätter.