Lastbil körde av vägen – flera olyckor på onsdagsmorgonen

Eskilstuna/Flen/Strängnäs

På onsdagsmorgonen inträffade flera trafikolyckor i morgontrafiken – både i Eskilstuna, Flen och Strängnäs. Här kan du ta del av vår liverapportering. Polisen uppmanar förare till försiktighet eftersom vägläget kan vara besvärligt.

– När temperaturen ligger runt nollan och det är snömodd så är det stor risk för halka, säger Thomas Agnevik, presstalesperson hos polisen.

Klockan 06.57 kom det första larmet till polisen. Då ska en personbil ha kört in i vägräcket på E 20 väster om Härad utanför Strängnäs. Initiala uppgifter gjorde gällande att en person ska ha skadats, men dessa uppgifter visade sig inte stämma. Polisen misstänker inte brott.

Klockan 07.33 kom ytterligare ett larm om en trafikolycka på E 20, nu vid Kjulaavfarten i Eskilstuna. Två bilar ska ha varit inblandade, ingen av de fyra personerna i bilarna ska ha skadats, enligt polisen. 08.45 var polisen färdiga på platsen efter att bilarna hade bärgats bort. Det finns ingen misstanke om brott.

Klockan 07.49 kom också ett larm om en personbil som åkt av riksväg 53, precis bredvid avfartsvägen till Mortorp, enligt SOS Alarm. Bilen ska ha hamnat på taket och börjat läcka bensin. Räddningstjänst var på plats för att sanera eftersom det är skedde inom ett vattentäktsområde.

Trafikverket rapporterade klockan 08.31 att det åter var full framkomlighet på riksväg 53.

Klockan 09.07 kom ett larm till SOS om en lastbil som ska hade kört av vägen på riksväg 55, vid infarten mot Ärla innan Björndammen, mellan Merlänna och Malmköping. Lastbilen stod delvis i diket, delvis på vägen och uppges ha fått omfattande skador, däremot ska chauffören vara oskadd. Initiala uppgifter gjorde gällande att fordonet skulle ha vält, men detta stämmer alltså inte.

Klockan 11.19 var bärgare på plats för att få bort lastbilen. Enligt polisen kommer bärgningen vara komplicerad och tidskrävande.

Strax före klockan 15 var vägen avstängd för trafik, men polisen har inga uppgifter om hur lång tid bärgningsarbetet kommer ta. Enligt Trafikverket beräknas det vara full framkomlighet igen först vid 18-tiden. Under eftermiddagen leder polisen om trafiken in på riksväg 53 och länsväg 894 mot Ärla.

Uppdatering: Vid 20.30 på onsdagskvällen meddelade Trafikverket att det åter råder full framkomlighet på 55:an efter lastbilsolyckan.

Här kan du ta del av vår direktrapportering från onsdagsmorgonens olyckor:

  • Lastbilen hamnade delvis på vägbanan, delvis i diket. Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Läsarbild tagen vid olyckan på riksväg 53 vid avfartsvägen till Mortorp. Foto:
1/

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

SträngnäsTrafikolycka
Relaterat