Rothoffsvillan i Rothoffsparken i Eskilstuna. Foto:

Turistbyrån i Eskilstuna lämnar Rothoffsparken

Eskilstuna

Turistbyrån i Eskilstuna flyttar ut ur Rothoffsvillan i Rothoffsparken. Planerna på en flytt har funnits länge, och från 8 juni blir de slutligen verklighet.

Eskilstuna-Kuriren kunde redan i juni 2016 berätta om planerna på att flytta turistbyrån till Fristadstorget, närmare bestämt till den gamla Centrumbiografen.

— Vi har haft idéer om att flytta till Fristadstorget ganska länge, men i och med ombyggnationen fanns det inget moment att göra det. Det känns som ett bra läge, sa Martin Roos, vd för Destination Eskilstuna, till tidningen då.

Nu är förutsättningarna bättre, och sista maj blir den sista dagen som turistbyrån i Rothoffsvillan har öppet. Därefter blir Eskilstuna en turistbyrålös stad i en veckan innan den nya byrån öppnar på Fristadstorget den 8 juni, då det även hålls invigningskalas med tårta.

Gamla Centrumbion på Fristadstorget blir från 8 juni ny adress för turistbyrån. Foto:

I samband med flytten byter turistbyrån även namn, från Eskilstuna Tourist Center till Eskilstuna Tourist Information.

Den verksamhet som i dag drivs i gamla Centrumbion, med torgvärdar och evenemang, kommer att fortsätta, och koordinatorn Ann Segelborg är positiv till nytillskottet.

— Vi välkomnar att vi blir fler som tillsammans kan möta och ge rätt service till våra besökare och invånare som vill upptäcka Eskilstuna med omnejd, säger hon.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaEskilstuna CentrumFristadstorgetTurism
Relaterat