Göte Svensson, produktionsområdeschef på Postnord. Foto:

Tusentals hushåll utan post efter akut magsjuka bland brevbärare

Eskilstuna

Flera av Postnords brevbärare i Eskilstuna har blivit akut magsjuka. Tusentals hushåll har därför blivit utan post.

Sedan i onsdags har tusentals hushåll i Eskilstuna blivit utan post, enligt Sveriges radio Sörmland. Anledningen är att deras brevbärare blivit akut magsjuka.

— I går hade vi 11 stycken som var sjuka här i Eskilstuna. Det är samma i dag, det är nog 11 i dag också som är sjuka, säger Göte Svensson, produktionsområdeschef på Postnord, till Eskilstuna-Kuriren på torsdagseftermiddagen.

Totalt ska knappt 70 brevbärare vara i tjänst.

— Ett stort bekymmer när så många blir sjuka samtidigt är att vi tappar i kompetens också. Alla de som är sjuka är duktiga medarbetare som gör ett fantastiskt bra jobb när de är på plats. Det är inte så att vi kan ta någon ovan och sätta in i en helt ny slinga.

— Det är många som är magsjuka just nu. Vi hade full bemanning i måndags, vi hade full bemanning i tisdags. Sedan i går var det väldigt många som föll i från med anledning av magsjuka, säger Göte Svensson.

— När den när magsjukedelen kom till blev det för mycket. Då klarar vi inte av att bemanna organisationen eller verksamheten.

Kan det ha något samband med bakterierna i dricksvattnet?

— Ingen aning. Det får du fråga någon annan. Det finns de som säger att det finns bakterier i dricksvattnet. Jag dricker i alla fall själv kaffet som är gjort på det vattnet och jag har inte blivit dålig i magen.

På onsdagen och torsdagen har cirka 3 000 hushåll blivit utan post.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

PostnordEskilstunaPostutdelning
Relaterat

Mest delat denna vecka