Sajtredaktör Lisa Hölne och onlinechef Jens Werner vid nyhetsdesken på redaktionen i Eskilstuna. Till vänster några av de livesändningar från senaste veckan. Brage-AFC, SM i isracing och Melodifestivalens efterfest. Foto:

Tusentals ser live-tv på ekuriren.se – nu fortsätter satsningen

EKURIREN

Ekuriren.se fortsätter att satsa på live-tv - och det gör succé hos tittarna.

Sändningarna från AFC:s bortamatch mot Brage, SM-finalen i isracing och Melodifestivalens efterfester har lockat tusentals tittare.

– Vi märker ett stort intresse för livesändningar, säger Jens Werner, onlinechef för ekuriren.se.

Eskilstuna-Kuriren har under många år liverapporterat, både från nyhetshändelser och matcher. Senast under tisdagen liverapporterade reporter Anna Hansson om hovrättsdomen mot Johanna Möller, den 42-åriga Eskilstunakvinna som dömts för sommarstugemorden utanför Arboga.

Nu fortsätter Eskilstuna-Kuriren satsningen på live och kommer göra ännu fler tv-sändningar.

I helgen sändes, i samarbete med Mittmedia, SM i isracing och under förra veckan kunde våra läsare se matchen mellan Brage och AFC - direkt från Borlänge. Även den sändningen i samarbete med Mittmedia. Sändningarna är en del i samarbetet mellan Sveriges lokaltidningar, vilket ger prenumeranter tillgång till 40 andra nyhetssajter och appar.

– Det är roligt att det nya samarbetet sverigeslokalnyheter.se ger våra läsare så mycket mer för pengarna, säger Jens Werner.

Men det är inte bara sport som ekuriren.se sänder live. I veckan fortsätter uppladdningen inför Melodifestivalens "Andra chansen”. Eskilstuna-Kurirens reporter Stefan Eriksson liverapporterar från melloveckan med start på onsdag.

Du får även följa med på artisternas efterfest efter ”Andra chansen” avgjorts, genom en tv-sändning på Eskilstuna-Kurirens Facebook-sida.

– Det är en unik chans att få se hur artisterna och deras följe festar efter att SVT:s kameror har slocknat, säger Jens Werner.

Eskilstuna-Kurirens reporter Stefan Eriksson lovar en bra sändning från efterfesten.

– Ni kommer få se när artisterna dansar loss på dansgolvet och skålar i champagne, det blir på riktigt nära håll, säger Stefan Eriksson.

99 kr/mån: Få tillgång till allt artiklar och sändningar på ekuriren.se - plus ytterligare 40 nyhetssajter och appar. Teckna din prenumeration här

Jens Werner, onlinechef, märker att allt fler är intresserade av att följa tidningens livesändningar. Foto:

Läs mer om dessa ämnen

SörmlandsMedia