En av två akuta vattenläckor uppstod i Djurgårdsområdet i Eskilstuna. Foto:

Två akuta vattenläckor uppstod i Eskilstuna – kunder utan vatten hela förmiddagen

Eskilstuna

Två akuta vattenläckor inträffade i Eskilstuna på tisdagen. Under hela förmiddagen var vattnet avstängt på flera adresser, men kring 13.30 var båda läckorna åtgärdade.

– Exakt orsak är jättesvårt att säga, men när temperaturen varierar rör sig marken och det kan knäcka ledningarna, säger Andreas Bander på Eskilstuna Energi och miljö (EEM).

Under tisdagen uppstod två akuta vattenläckor i Eskilstuna.

Den första vattenläckan berörde Slagsta, Sörvallavägen och Ängsbergsvägen. Där stängdes vattnet av klockan 07.30 på tisdagen på grund av en akut vattenläcka och en vattensläpkärra ställdes ut på Sörvallavägen. 20 vattenkunder påverkades av avstängningen som varade i drygt sex timmar.

En vattentank ställdes ut på Odengatan 6. Foto:

Nästa läcka berörde Djurgårdsområdet och adresserna Odengatan 2-20, 9-19 och Uttermarksgatan 46. Även där hade en akut vattenläcka inträffat som omfattade totalt 30 hushåll.

– Vatten har kommit upp synligt vid båda läckorna och den på Odengatan är den som är kraftigast. Men det har inte blivit någon översvämning att tala om så, rännstensbrunnen har svalt en hel del. Men det har kommit upp till ytan, det har det gjort, sade Andreas Bander, distributionschef för vatten och avlopp på EEM, till Eskilstuna-Kuriren tidigare på tisdagen.

Också vid läckan i Djurgårdsområdet ställdes vatten fram för berörda i området.

Hur är det att laga vattenläckor när det är vinter?

– Vi är ganska luttrade, varken kyla, snö eller regn är något vi kan bry oss om. Men det är klart, det är inte jätteskönt.

Vid båda läckorna sattes prognosen till klockan 16, men redan kring 13.30 var läckorna åtgärdade enligt EEM.

Eskilstuna Energi och miljö uppmanar de som berörts av läckorna att vidta vissa åtgärder när de använder vattnet efter läckagen:

"Efter avstängningen kan missfärgat vatten förekomma. Missfärgat vatten kan upplevas otrevligt att dricka. Låt därför vattnet spola genom kranen tills det klarnar. Undvik att tvätta vittvätt om du upplever missfärgat vatten då det kan missfärga din tvätt."

Foto:

Läs mer om dessa ämnen

Eskilstuna Energi och miljövattenläcka