Två män har gripits och sitter anhållna misstänkta för att ha varit delaktiga i skjutningen mot en man i Torshälla i fredags kväll. Foto:

Två anhållna efter Torshällaskjutning

Eskilstuna/Torshälla

Polisen har gripit två personer som misstänks vara inblandade i skjutningen mot en man vid Hamnkrogen i Torshälla på fredagskvällen. De sitter nu anhållna.

Enligt Lars Franzell på polisens enhet för grova brott i Eskilstuna handlar det om två män, en 30-åring och en 26-åring.

— 30-åringen är misstänkt för försök till mord, medan 26-åringen är misstänkt för medhjälp till försök till mord, säger han.

För övrigt är han förtegen och försiktig med att uttala sig och vill inte ge några närmare detaljer om utredningen.

Det var vid 20-tiden på fredagskvällen som en man, 37 år gammal, blev skjuten vid Hamnkrogen i Torshälla. Enligt polisuppgifter då hade han själv kunnat ringa efter hjälp via 112. Han fördes med ambulans till Mälarsjukhuset, men skadorna ska inte ha varit livshotande.

Då berättade polisen också att den skjutne mannen inte var särskilt intresserad av att prata med polisen om det som hänt.

Två män sitter anhållna misstänkta för att ha varit delaktiga i skjutningen mot en man i Torshälla i fredags kväll. Foto:

Vad det är som gör att polisen har fattat misstankar mot de nu gripna och anhållna männen, vill Lars Franzell inte berätta. Han vill inte heller säga något om hur utredningsarbetet fortgår, eller uttala sig om mannens skador.

— Jag kan inte ge några detaljer om hans skador. Han var illa skadad, även om tillståndet inte var livshotande, säger Lars Franzell.

Vilken vapen har använts?

— Det kan jag inte uttala mig om.

Tänkbart motiv?

— Kan jag heller inte säga något om. Jag kan inte ge några mer detaljer om fallet just nu av hänsyn till att utredningen pågår, säger Lars Franzell.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

TorshällaKrimpolis
Relaterat

Mest delat denna vecka