Såväl parfymer, som saxar, nagelsaxar och andra varor försvann när två män ertappades med att stjäla på Tuna Park. Foto:

Två män anhållna efter stöldturné på Tuna Park

Eskilstuna
annons

Två män greps och anhölls, misstänkta för att ha stulit varor i Tuna Park vid 18-tiden på tisdagen. Det uppger polisen.

Händelsen började med att ett vittne upptäckte de två männen inne i en butik på Tuna Park. Vittnet såg hur de plockade på sig varor som de inte betalade för och en ordningsvakt kontaktades.

Vakten började iaktta de båda männen som förflyttade sig till en annan butik. Också därinne plockade de på sig varor.

När de gick ut ur den butiken gav sig vakten till känna och de båda männen stoppades och erkände att de hade stulit. Däremot blev det problem när de skulle identifiera sig. Det var inte så svårt för tillkallad polis att upptäcka att de id-handlingar som åtminstone en av männen visade upp, inte stämde.

Männen som tros vara i 30-årsåldern, är nu inte bara misstänkta för att ha stulit varor från flera olika butiker i Tuna Park, utan också för brottet "brukande av falsk urkund".

Den ene mannen ska ha tagit tre så kallade fidget spinners till ett sammanlagt värde av 389 kronor, två flaskor parfym för totalt 1 600 kronor och vitaminer värda 939 kronor.

Den andre mannen misstänks ha stulit fem saxar från en kosmetikbutik värda drygt 800 kronor, två nagelsaxar och tre flaskor parfym till ett sammanlagt värde av drygt 3 300 kronor.

Eftersom man bedömde att det fanns en flyktfara, anhölls männen under tisdagskvällen.

De hävdar själva att de befann sig på genomresa när de hamnade i Eskilstuna och var på väg till Stockholm.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaKrimStöld
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka