Lars Söderkvist, Robin Westergren och Felix Wirström i Eskilstuna bordshockey arrangerar årets EM. Foto:

Världseliten lirar bordshockey i Eskilstuna i helgen: "Kommer gå till historien"

Eskilstuna

När europeiska mästerskapen i bordshockey för första gången arrangeras i Eskilstuna lyder mottot: Alla ska dit.

En av dem som står bakom arrangemanget är Lars Söderkvist på Stiga i Eskilstuna och han uppmanar nu alla att avlägga visit i Stiga sports arena under helgen.

– Jag vet att arrangemanget kolliderar med studentfirandet, men jag vet också att de flesta studenterna har en liten lucka där mellan champagnefrukosten och samlingen i skolan.

– Dessutom är det så att en av Sveriges absolut bästa bordshockeyspelare, Oscar Henriksson, tar studenten hemma i Piteå på fredag och flyger direkt ned till oss för att vara med i EM på lördag och söndag.

Tveka inte; kom till arenan och kolla in utvecklingen inom den sportgren som kanske utvecklats mest och snabbast under den senaste tiden.

  • Alla kanske inte kommer dit, men de allra flesta av de allra bästa gör det. När Eskilstuna står som värd för bordshockey-EM till helgen (15-17 juni) kan det bli ett historiskt tufft och rafflande slutspel. Foto:
  • Årets EM i bordshockey samlar några av värdens bästa bordshockeyspelare i Eskilstuna under en och samma helg. Foto:
1/

200 spelare gör upp i fem olika klasser - lagmästerskap, individuellt, junior, dam och veteranklassen.

Och EM är lika stort som VM, alla de allra bästa spelarna kommer.

– Vi tror att årets slutspel i mästerskapet kommer gå till historien, säger Lars Söderkvist. Vi har världsmästaren Edgars Caics från Lettland på plats, och vi vet att Maxim Borisov från Ryssland, som just nu leder världstouren, väldigt gärna vill slå honom. O c h vi vet att Roni Nuttunen från Finland har tränat oerhört intensivt för just den här tävlingen och i dag med all sannolikhet kan utmana dem alla.

Ovanpå detta har man dessutom det ukrainska underbarnet Evgeniy Matantsev, som är född 2006, som tippas kunna ställa till det avsevärt för alla sina motståndare redan i år.

– Det ska bli oerhört spännande att se årets slutspel, nickar Lars Söderkvist, som dessutom understryker att det för många spelare är en heder och en ära att spela i samma stad som Stiga finns i.

En publik på 2 500 får plats i A-hallen och inträdet är gratis.

– Vi dukar upp med lite pingisbord också för den som inte enbart vill se bordshockey, lite hopp och lite lek. Och så kommer Carl Tillenius för att trolla och underhålla.

Avgörs 15-17 juni i STIGA Sports Arena

Fredag 15 juni

08:00 Dam (lag), junior (lag), veteran (lag)

12:00 Dam, junior, veteran

20:00 Prisceremoni och invigning

Lördag 16 juni

08:00 Öppna (lag)

09:00 Stiga Open Level 4

12:00 Öppna (singel) – kvalificeringsgrupper

20:00 Prisceremoni

Söndag 17 juni

08:00 Super-veteran (50+), barn (under 13)

09:00 Öppna – finalgrupper och slutspel

09:00 Öppna – placeringsmatcher

20:00 Prisceremoni

Gratis inträde hela helgen

För att besöka turneringens officiella hemsida, klicka här.

Vartannat år VM, vartannat år EM

I fjol avgjordes världsmästerskapet i bordshockey i Liberec i Tjeckien. I år avgörs EM i Eskilstuna. Nästa år avgörs VM i Vitryssland.

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaBordshockey