• En bil välte och landade på taket på länsväg 214 i närheten av Näshulta under fredagsmorgonen. Foto:
1/

Bil med två barn i körde av vägen – hamnade på taket

Eskilstuna/Strängnäs

Det var halt på vägarna runt om i Eskilstuna och Strängnäs kommun på fredagsmorgonen. Under morgontrafiken fick SOS larm om många olyckor.

Klockan 07.26 fick SOS larm om en singelolycka med en personbil inblandad på länsväg 214 cirka 500 meter norr om avfarten till Näshulta. En vuxen och två barn befann sig i bilen som körde av vägen.

— Bilen hade lagt sig på taket, men alla var ute ur bilen när vi kom. Ett av barnen hade fått en bula i huvudet, men skadeläget såg annars bra ut, säger Per Larsen, inre befäl på Räddsam Mälardalen.

Strax efter klockan 07.30 inträffade ännu en singelolycka. Den här gången på väg 957 mellan Vansö och Eldsund, i höjd med Anneborg, utanför Strängnäs. Det rådde begränsad framkomlighet vid platsen i 25 minuter efter olyckan.

— Det var en bil som låg på sidan i diket, men ingen var fastklämd. Vi tittade bara till där och lämnade över till ambulansen men jag tror att personen var ute ur bilen även där, säger Per Hansen.

Räddningstjänsten lämnade olycksplatsen på väg 957 för att direkt bege sig till länsväg 223 mellan Mariefred och Laxne i höjd med Skogsstugan. Där hade en timmerlastbil kört av vägen och hamnat på en åker.

— Lastbilen hamnade med förardörren neråt vilket gjorde det svårt att få ut föraren, säger Per Hansen.

Enligt SOS alarm var föraren kvar i lastbilen direkt efter olyckan. Han uppges ha klagat över ryggsmärtor. När tidningen pratade med Räddsam Mälardalen vid 9.15-tiden hade dock föraren omhändertagits. Per Hansen kunde dock inte redogöra för skadeläget.

Strax före klockan 8 körde en bil av vägen vid Nyängsvägen, cirka 500 meter från Hällbyanstalten i Tumbo utanför Eskilstuna.

— Bilen hade voltat, men personen var ute ur bilen när vi kom fram och det verkade inte röra sig om någon svårare skadeläge, säger Per Hansen.

Eskilstuna-Kuriren har fått uppgifter om ytterligare flera avåkningar under fredagsmorgonen. Per Hansen ser det som en typisk blixthalkamorgon.

— Det kommer bli fler nu när det är plus minus noll grader och solen går upp och börjar värma ytskiktet på vägarna. Det är nog många sommardäck kvar där ute och det är lätt att bli lurad. Det ser torrt ut men så kommer det ett område med en tunn hal hinna och då är det vanskligt.

Så det är hög tid att byta till vinterdäck nu om man inte redan gjort det?

— Ja, och ta det lugnt på vägarna.

Läs mer om dessa ämnen

Trafikolycka

Mest delat denna vecka