Ett rött smalt kors i skogen i anslutning till Årbys motionsspår väcker obehag och frågor. Foto:

Vem vet något om det röda korset i Årbyskogen?

Eskilstuna

Det finns ett rött smalt kors som sitter uppspikat på ett träd i skogen i anslutning till motionsspåret i Årby. Korset väcker obehag och förbryllar människor i omgivningen. Flera har hört av sig till tidningen.

På kvällen den 24 augusti sköts en 41-årig man till döds vid Årby motionsspår i Eskilstuna.

Ett par hundra meter från platsen där den då svårt skottskadade mannen anträffades av ett promenerande par, finns det röda korset uppspikat på ett träd. Om det har något med mordet att göra vet ingen, men polisen har fått uppgifter om korset och dess placering och ska undersöka uppgifterna närmare.

Thomas Tellebro, tf chef för grova brottsgruppen hos polisen i Eskilstuna säger att det finns uppgifter i den pågående mordutredningen om att korset ska ha funnits på platsen en tid, men säger:

– Det kan handla om vad som helst. Och det vore givetvis bra att få klarhet i vem som har satt upp det där och varför.

Korset sitter vid gångtunneln som går mellan Skiftinge och Årbystugan, i skogskanten vid motionsspåret. Det röda smala korset syns också från Mälarvägen som går förbi Årby, Årbyskogen, Skiftinge och Ärsta vidare ut mot Sundbyholm.

Mordutredningen fortsätter för övrigt med oförminskad styrka, konstaterar Thomas Tellebro. Man pratar med folk i bostadsområdena och samlar just nu också in filmer och bilder från de övervakningskameror som finns i området.

Polisen har en speciell tipstelefon som dragits i gång med anledning av mordet i Årbyskogen. Numret:0730/776003.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaÅrbyBrottKrim
Relaterat