Foto:

Alla hemmareportage – nu letar vi nya hem att knacka på i

Vi knackar på

Under hösten har redaktionen varit tillbaka med sina populära hemma hos-reportage. Nu letar vi nya hem som vill öppna dörren när vi knackar på.

Hemtrevliga hus, annorlunda boenden, vanliga hem och allting däremellan. Under vinjetten "Vi knackar på" ryms de allra flesta hem.

Tycker du om inredning och smarta lösningar i hemmet? Känner du någon som har ett roligt, snyggt eller annorlunda hem? Vi vill komma hem till dig och göra ett hemma-hos-reportage. Det kan vara hela huset, lägenheten, trädgården eller bara ett rum.

Tveka inte! Hör av dig! Mejla: eva.marklund@ekuriren.se eller ring 016-15 62 26.

Eva Marklund. Foto:

* * *

Här har vi samlat några av alla de hem vi knackat på hos. Läs och låt dig inspireras!

  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
1/

30 september: "Här inne odlar vi bara goda tankar"

Ett växthus behöver inte innehålla femtielva sorters tomater, massor av gurkor och sallad. När Pia och Roland Roos i Hällby byggde sitt var det för att få en skön plats för umgänge och avkoppling.

LÄS MER"Här inne odlar vi bara goda tankar"

* * *

1 oktober: Gamla stationshuset har blivit en drömbostad

Gamla järnvägsstationen i Åkers Styckebruk har fått nytt liv. För nio månader sedan var huset i mycket dåligt skick och syntes nästan inte bakom de uppvuxna träden. Men tack vare Ylva Binder och skickliga hantverkare är nu stationen lika fin som vid invigningen 1895. Och modernare förstås.

LÄS MERGamla stationshuset har blivit en drömbostad

* * *

7 oktober: Historiens vingslag svävar över Låsta

För 390 år sedan steg drottning Kristina ur sin kungliga vagn och gick in för att äta middag. Det hade varit en lyckad jaktdag vid Låsta säteri. Några år senare stod Karl XII i stora salongen och undertecknade en köpehandling. Pergamentet med sigill finns fortfarande bevarat. Numera bor Christina och Johan Wetterberg här.

LÄS MERHistoriens vingslag svävar över Låsta

* * *

14 oktober: Eleonors smakfulla blandning av budget och lyx

Dyr design eller billigt från stora varuhuset spelar inte så stor roll. Eleonor Nilsson blandar friskt bland prylarna hemma. Och för den som inte är expert är det omöjligt att se vad som är vad.

LÄS MEREleonors smakfulla blandning av budget och lyx

* * *

21 oktober: Upstairs och downstairs hos Schale-Berghagen

Det är tre våningar högt, har vitputsad fasad och en svart träbalkong längs ena sidan. Många Strängnäsbor kallar det för Alphuset men Elisabet Schale säger Villa Villerkulla.

– Ja, det är som Pippis hus med en trång trätrapp som slingrar sig inomhus mellan våningarna, säger Elisabet.

Här bor hon tillsammans med sin dotter Ingela och hennes familj.

LÄS MERUpstairs och downstairs hos Schale-Berghagen

* * *

4 november: Tystnad som skapar ett trivsamt hus

Det enda som hörs är en svag vind och torra eklöv som sakta dinglar mot marken. Det är tyst, mycket tyst och tystnaden är en av anledningarna till att Gunilla Eng Åbrandt hamnade här. Men först och främst flyttade hon hit för att få sovmorgon.

LÄS MERTystnad som skapar ett trivsamt hus

* * *

11 november: Monica kärleksbombar sitt hem med hjärtan

Första barnbarnet blev en av anledningarna till att Monica Björk bestämde sig för att börja om och starta ett nytt liv utan droger. Det är nu 18 år sedan.

– Jag ville få in kärlek i mitt liv och uppleva hur det känns att vara älskad. Jag tänkte att om jag samlar på hjärtan så kommer nog kärleken till mig också.

En bra tanke för affirmationen fungerade.

LÄS MERMonica kärleksbombar sitt hem med hjärtan

* * *

2 december: Huset som växte i takt med familjen

När Stjernström Söderström flyttade till Berga, Västergård, var de bara fyra i familjen. Men sedan dess har tre barn kommit till världen och färskingen Hannes är bara några veckor gammal när vi knackar på.

LÄS MERHuset som växte i takt med familjen

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

BostadVi knackar på
Relaterat