• På Lemurernas värld kan besökarna gå in till lemurerna och träffa dem på riktigt nära håll. Foto:
1/

Fler lemurer har flyttat in på Parken Zoo

Eskilstuna
annons

Närkontakt med lemurer och efterlängtade konsertkvällar. Det väntar den som besöker Parken Zoo under sommaren.

— Man får verkligen en helhetsupplevelse, säger Camilla Delac, marknadschef på Parken Zoo.

Förra årets stora nyhet på Parken Zoo var Lemurernas värld, där besökarna fick möjlighet att gå in till lemurerna och träffa dem på nära håll.

De charmiga små djuren som gillar att klättra i träd och som gärna sätter sig i lotusställning och njuter av solen har blivit en favorit bland besökare.

För den som missade lemurerna förra året, eller som vill komma tillbaka och träffa dem igen, finns chansen i sommar.

I slutet av förra året föddes lejonungarna Cambay, Sasan, Sher och Sinh på Parken Zoo. Foto:

Inför årets säsong har fler lemurer flyttat in i Lemurernas värld, och inte nog med det. Nu kommer besökarna också komma närmare ett annat djur, flamingon.

— Det gick så bra med Lemurernas värld att vi har fortsatt att jobba med nära djuren-upplevelser. Nytt för i år är vårt flamingohägn. Flamingor är ganska skygga djur som man oftast bara ser på håll, säger Camilla Delac.

Besökarna kan nu gå in i en voljär, en stor fågelbur.

— Det är ett sydamerikanskt tema där man kommer djuren nära. Samtidigt kan de förflytta sig som de vill, något som passar flamingos bra, säger Camilla Delac.

Ett annat nytt tillskott i djurparken är de fyra lejonungarna som föddes i slutet av förra året. De busiga ungarna håller sakta men säkert på att växa till sig.

Lemurernas värld blev populärt när det öppnade förra året.

De som gillar att klappa djur kan besöka Lilla Zoo. Där kan man hälsa på fyrbenta vänner som alpackor, getter, får och andra djur.

För de som är mer intresserade av konserter så finns det ett gäng datum att komma ihåg under sommaren. Lisa Ajax, Peg Parnevik, Samir och Viktor, Sean Banan och FO&O spelar alla på Parken Zoo under sommaren. Även Tobbe Trollkarl kommer att besöka Parken Zoo och hålla i en show.

— Man får verkligen en helhetsupplevelse. Djur, bad, karuseller, artister. Det händer någonting varje dag, säger Camilla Delac.

Precis som vanligt kan den som besöker Parken Zoo förvänta sig gulliga djur, skojigt bad i Parkenbadet och härliga karuseller.

Då spelas sommarens hetaste konserter på Parken Zoo

2 juli Lisa Ajax

9 juli Peg Parnevik

16 juli Sean Banan

23 juli FO&O

30 juli Samir & Viktor

Läs mer om dessa ämnen

Parken zoo
annons

Mest delat denna vecka