• Annika Edetun Lahtinen är general för Torshällas jubileum. Foto:
  • I år fyller Torshälla 700 år. Foto:
  • Miss Li är en av artisterna som uppträder. Foto:
1/

Kända namn på scen när Torshälla fyller 700 år

Eskilstuna
annons

Torshälla fyller 700 år och firas ordentligt. Populära artister och festliga aktiviteter för alla åldrar är bara ett par av sakerna som väntar under sommarmånaderna.

— Många i Torshälla står på tårna. Det kommer att hända mycket i sommar, säger jubileumsgeneralen Annika Edetun Lahtinen.

700-åringen firas under hela året, men under sommaren blir det extra festligt. En av höjdpunkterna är jubileumskalaset som äger rum mellan den 25:e och den 30:e juli.

— Vi etablerar en ny festplats i Krusgårdsparken. På dagarna blir det mycket aktiviteter för barnfamiljer på festivalområdet och på kvällarna blir det konserter. Flera svenska artister spelar och det är gratis för alla besökare, säger Annika Edetun Lahtinen.

Bland de artister som kommer att uppträda under jubileumskalaset finns namn som Miss Li, Loreen, Linda Pira, Kristian Anttila och Anna Järvinen. Barnens favorit Babblarna kommer också att göra dubbla föreställningar.

På Holmberget i Torshälla anordnas det allsånger. Det första tillfället var i juni och allsången fortsätter hela vägen in i augusti.

Förväntningarna på resten av sommaren är stora. Men de förhoppningar Annika Edetun Lahtinen hade inför jubileumsåret har redan överträffats.

— Firandet startade med Torshällas födelsedag den 24 februari och det pågår saker hela tiden. Det har blivit otroligt väl mottaget. Det är nästan så man får nypa sig i armen för att förstå att det är sant. Man räknar ju alltid med olika åsikter men det har bara varit otroligt positivt, både bland besökare och bland de som bor och jobbar i Torshälla, säger hon.

Att ta en utflykt till Torshälla under sommaren är väl värd resan, enligt Annika Edetun Lahtinen.

— Det kommer att vara mycket aktiviteter för turister. Man kan till exempel vara med på en guidad cykeltur från Eskilstuna till Torshälla och på plats finns historiska vandringar, säger hon.

Några av sommarens höjdpunkter

25-30 juli: Jubileumskalas med utställning, teater och konserter. Tre av dagarna blir det festival i Krusgårdsparken med en rad kända artister.

11 Augusti: Kändisgolf till förmån för cancerfonden, Torshälla golfklubb.

12 augusti: Jubileumslopp. Distanserna är 5 km, 10 km, samt barnlopp.

Läs också

( 4 st )

Läs mer om dessa ämnen

TorshällaMusikTorshälla 700 år
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka