• Kicki Pers var tidigare handbollsspelare och är fortfarande en riktig handbollsälskare, vilket syns på en del av de kläder som köpts in till butiken. Men framförallt är det fokus på ekologiskt. Foto:
  • Foto:
  • Gamla prylar från morföräldrarna har fått ta plats i inredningen. Kicki Pers själv, hennes mamma och mormor har alla sovit i vaggan som barn. Foto:
  • Miljöinspektöryrket bär Kicki Pers med sig i valet av produkter. Hon vill undvika kemikalier i leksakerna och satsar på ekologisk bomull i kläderna. Foto:
  • Foto:
1/

Miljöinspektören Kicki Pers sadlar om – startar drömbutik

Torshälla
annons

Efter många år på Eskilstuna kommun kände Kicki Pers att det var dags att göra något annat och i augusti slår hon upp portarna till sin alldeles egna butik.

— Jag har ingen erfarenhet av sådant här men det är något jag velat göra länge, säger hon.

I fredags gjorde 40-åriga Kicki Pers sitt sista pass som miljöinspektör på Eskilstuna kommun.

– Jag har trivts så bra med mina kollegor och min chef men efter 13 år som inspektör så blir man rätt trött på att kontrollera folk. Du vet de suckar när man kommer och suckar när man går. Jag vill ju göra något som gör folk glada, säger Kicki.

Nu står hon i en av lokalerna vid Wäsby magasin i Torshälla, bland lådor och hängare fyllda med barnkläder och leksaker, redo att förverkliga sin dröm om att driva en egen butik.

– När jag var liten stod det hästar här och tänk, nu är jag tillbaka i den ladan. Det känns fint.

– Jag har jobbat med kemikalier i min roll som inspektör och det tar jag med mig nu. Jag vill satsa på ekologiskt och undvika kemikalier, särskilt för de minsta barnen.

Vid sidan av jobbet på kommunen har Kicki Pers förberett sig för det som komma skall. Hon har gått en femstegskurs i att driva eget och tagit hjälp av entreprenörer i sin vänskapskrets för att lära sig så mycket som möjligt.

– Jag har ingen erfarenhet av sådant här men det är något jag velat göra länge, säger hon.

Kicki Pers går in till hundra procent i allt hon gör. Det tycker i alla fall Magnus Pers som är Kickis man och den som hörde av sig till tidningen för att nominera sin fru som solstråle.

"Hon ger alltid allt för alla. Vänner och familj. Trots jobbig tid med bland annat att hennes far gick bort för några veckor sedan, fullföljer hon sin plan. (Säger upp sig efter typ 100 år på kommunen och startar eget)", skrev han i mejlet.

– Pappa var dålig länge och det gick åt mycket tid att finnas för honom, säger Kicki.

Ögonen tåras när hon berättar om hur hon planerat begravningen mitt i allt.

– Det är intressant hur man vaknar upp och börjar fundera på vad som är viktigt i livet.

För Kicki Pers känns det helt rätt att satsa på butiksdrömmen just nu.

– Ibland är jag livrädd och funderar på hur jag ska klara det ekonomiskt. Men jag vill göra något kul och går det inte så går det inte, säger hon.

Vad är det som driver dig?

– Ja du, ibland brukar jag fråga mig själv detsamma. Men jag tror att det mesta blir möjligt för att jag har så många fina vänner.

– Det är ett stort plus att jag har folk omkring mig som har erfarenhet av sådant här och som hjälpt mig på vägen.

Vem är din solstråle?

I sommar vill vi intervjua din solstråle, någon som förgyller din dag.

Mejla redaktionen på redaktion@ekuriren.se eller ring oss på 016-15 61 56 och tipsa oss om din fina granne, härliga mamma eller skojiga kompis, någon som gör det där lilla extra för dig eller någon annan i din närhet.

Som tack för hjälpen får du och din solstråle var sin biobiljett.

Läs mer om dessa ämnen

TorshällaEkonomi/FöretagMiljö
annons

Mest delat denna vecka