• SM i gatumusik i Mariefred. Bilden är tagen förra sommaren. Foto:
  • Runt 40 musiker brukar delta när SM i gatumusik i Mariefred avgörs. Bilden är tagen förra sommaren. Foto:
1/

Skönt gung i Mariefred – när SM i gatumusik avgörs

Mariefred
annons

Till helgen kommer Mariefred återigen att intas av glada musiker. Den 12 augusti avgörs nämligen SM i gatumusik på stadens gator.

— Jag tror att det kommer bli en fantastisk dag, precis som förra året, säger Nicklas Lindström, projektledare för SM i gatumusik.

Ett 40-tal gatumusikanter brukar delta när SM i gatumusik arrangeras i Mariefred.

Evenemanget brukar också locka en hel del publik.

— Det brukar röra sig om ett par tusen besökare varje år. Gatorna fylls av musik och av människor som lyssnar och har det trevligt, säger Nicklas Lindström som är projektledare för evenemanget.

Såväl band som solomusiker deltar i tävlingen. Under dagen då tävlingen pågår spelar de tävlande gatumusikanterna på Mariefreds gator. I år är det lördagen den 12 augusti som evenemanget kommer att äga rum.

Tidigare år har det varit publiken som har fått utse vinnarna med hjälp av röstning.

— Nytt för i år är att vinnaren kommer att utses både av publiken och av en jury. Juryn kommer att bestå av branschfolk som på olika sätt jobbar med musik, säger Nicklas Lindström.

En av jurymedlemmarna är artisten Nick Borgen, han kommer också att vara konferencier under dagen.

Annat som är nytt för årets SM i gatumusik är att man kommer kunna prova att spela musik själv i en mobil replokal, det kommer också att finnas fler aktiviteter för mindre barn, som exempelvis en hoppborg.

Varför lockar SM i gatumusik så mycket folk?

— Musik i alla former är ju alltid uppskattat och SM i gatumusik livar upp Mariefred. Det händer inte så mycket här på vintern men under sommaren händer det mycket. Det som har varit här kommer också gärna tillbaka och Mariefred är en mysig sommarstad, säger Nicklas Lindström.

Läs mer om dessa ämnen

Mariefred
annons

Mest delat denna vecka