Mycket spännande finns att titta på under sommarens veteranträffar. Här en Ford 1946, Coupé super de lux på träff i Nyköpings hamn.

Sommarens span på snygga åk

Sörmland
annons

Sommar, sol och häftiga bilar. Nu är säsongen igång för dig som gillar att spana på snygga åk.

För veteranfantasten

Fordonsträffar i Vilsta i Eskilstuna

Torsdagskvällar i Vilsta fram till den 24 augusti. Det är Lions i Eskilstuna och Göran Pettersson som står bakom arrangemanget och det gör man i sommar för tionde året i rad.

Djulöträffar

Katrineholms motorhistoriker ordnar veteranfordonsträffar på tisdagskvällarna under sommaren. Start 17.30 vid Djulöbadet, intill campingen. Bilar, motorcyklar, moppar och traktorer visas upp.

Onsdagsträffar i Nyköpings hamn

Topless, tunga kvällen och djur - där är några av sommarens teman på motorträffarna i hamnen. Här välkomnas bilar som är 30 år eller äldre och i fint originalskick. Även yngre bilar som är motorhistoriskt intressanta får delta. Start kl 17.30 under 15 onsdagar maj-augusti. Varje gång utses "kvällens fordon".

Torsdagskvällar i Trosa hamn

Fordonsträff varje torsdagskväll i Trosa hamn. Alla fordon är välkomna, men tyngdpunkten ligger på veteranfordon. Start 1 juni, final 10 augusti.

Stor veterandag

AHK Eskilstuna anordnar veterandag med marknad på Ekeby flygfält söndagen den 27 augusti. Det är ett samarrangemang med Eskilstuna flygklubb med 1 500-2 000 veteranbilar och ett antal veteranflygplan. Flygklubben har segelflyguppvisning och så blir det marknad.

Veteranmarknad vid Säby gård

Hit kommer den som vill köpa/sälja delar till veteranfordon som mopeder och bilar. Även försäljning av nostalgiprylar. Många gamla veteranfordon kommer till marknaden - så bra spanläge även för dig som inte är köpsugen. 15 juli, startar redan kl 8 och brukar avrundas runt kl 14.

Kalsta loge veteranfordonsträff

Floda hembygdsförening bjuder in till träff för veteranfordon. Det bakas även tunnbröd och finns fika att köpa. Visning av bodarna som rymmer historiska prylar som skolbänkar från Floda gamla skola och vargnät. Den 22 juli kl 13-16 på Floda hembygdsgård i Flodafors.

För dig som gillar fart

Slottssprinten, Ericsbergs slott

Anordnas den 7-8 juli. Fredagen bjuder på diverse jippon, på lördagen är det dags för rallytävling. Mer info hittar du på Slottssprintens facebooksida.

Power Hot Rod Reunion i Malmby/Strängnäs

Den 21-22 juli är det dags för "gasarfest", det vill säga hot rod-träff, utanför Strängnäs. Mer info hittar du på bigmeet.com.

Eskilstuna

Under sommaren arrangerar Eskilstuna motorklubb Kvällsrallyt den 5 augusti och Kräftracet den 27 augusti. Mer info på eskilstunamk.com

Mer brum-brum

Vägsamlingarna i Kjula

I Kjula utanför Eskilstuna hittar du de väghistoriska samlingarna. De består av ett hundratal maskiner och fordon från hela 1900-talet, tillsammans med tusentals föremål i olika storlekar och utföranden. Allting kopplat till väghistoria.

Öppet för besök, tisdagar, onsdagar och torsdagar klockan 11-15, perioden 1-17 augusti. Sommarsäsongen avslutas med Maskindagen, lördagen den 19 augusti klockan 10-16.

Båvenrundan, Flen

Den årliga Båvenrundan anordnas den 1 juli med start vid Skebokvarnsgården i Skebokvarn. Längs den natursköna banan finns det stopp där deltagarna ska svara på kluriga frågor. I mål väntar prisutdelning och något gott. Rundan är öppen för motorcyklar och mopeder äldre än 25 år.

Nyköpings flyg- och motordag

Detta är en riktig höjdare för den motorintresserade: Jet-buller, veteranbilar, mc och traktorer under en och samma dag. Dessutom har du chans att testa både flygsimulator och rallysimulator. Den 3 september på F11 vid Skavsta.

Programmet startar kl 10 och slutar kl 15.

Poker run open

Poker Run är ett event som har sina rötter i USA. Ett gäng båtar åker en förutbestämd rutt med totalt fem ”cardstop”. Vid varje stopp får man ett förseglat kuvert med ett spelkort. Efter målgång summeras korten efter traditionella pokerregler och de fem bästa går vidare till pokerbordet. De tre bästa från pokerbordet går vidare till pilkastning och där utnämns en vinnare. Anordnas den 8 juli med start i Oxelösunds gästhamn och mål i Nyköpings hamn.

Bil- och mc-träffar vid Persåkers speed shop

Varje onsdagskväll under sommaren. Var med och rösta fram läckraste fordonet just den onsdag du är här.

www.persaker.se

annons

Mest delat denna vecka