Även om kroppen pryds med hyllningar till favoritbandet är hemmet mer avskalat. Endast en vägg innehar Kent-affischer och andra Kent-relaterade saker. Foto:

Anna hyllar Kent – med tatueringar värda 20 000 kronor

Eskilstuna

På lite drygt ett år har Anna Eriksson tatuerat in sin hyllning till favoritbandet Kent. Symboler pryder Hällbybons vänsterarm från axeln ner till handleden.

Hon har följt Eskilstunabandet sedan de slog igenom och vill, då som nu för alltid, bära med sig dem.

– Jag har inte gjort det här för att skryta eller visa någon annan. Det är en hyllning som är till för mig själv.

"Jag är livrädd för att leva men dödsrädd för att dö", var den första tatueringen hon gjorde som relaterade till Kent, året var 2006. Sedan dess har mycket hänt på Anna Erikssons vänsterarm.

"Då som nu för alltid" var nästa tatuering hon bestämde sig för och efter det rullade det på. På lite drygt ett år har de resterande hyllningstatueringarna präntats in, nu täcker de hela armen.

Anna Eriksson upptäckte Kent under bandets tidiga år och har sedan följt med i dels den musikaliska resan och dels den personliga resan.

– Jag var bara två år äldre än dem när de slog igenom och det har varit så häftigt att följa med och utvecklas i ungefär samma takt. På ett sätt kan jag inte förstå alla unga som gillar Kent, hur de kan relatera till den musik som de gjorde när de lade av, säger hon.

  • Anna funderade länge på att tatuera in Kent men vågade inte för rädslan att de då skulle lägga av. När det sedan blev officiellt att bandet skulle sluta göra och framföra musik tog hon tag i saken. Foto:
  • En vit tiger pryder omslaget på albumet "Vapen och ammunition" som släpptes 2002. Foto:
1/

Några fler Kenttatueringar är inte planerade, i nuläget. Totalt har det kostat henne cirka 20 000 kronor, och en hel del smärta.

– Jag gjorde hela underarmen på en sittning, från tio på morgonen till sent på kvällen. Men det var värt det - det blev ju bra, säger hon och skrattar.

Ondast gjorde den svarta plattan i armvecket där klockslaget 7:47 syns i rött.

20 000 kan låta som en ofattbar stor summa pengar att lägga på tatueringar, men i jämförelse med hur mycket hon och hennes respektive Fredrik lade ner under Kents avskedsturné går det att begripa hur stort fan hon faktiskt är.

– Vi betalade kanske runt 60 000, tillsammans. Vi såg inte alla som många i den så kallade "Kentfamiljen" gjorde.

Anna Eriksson

Ålder: 49 år.

Bor: Hällbybrunn, Eskilstuna.

Familj: Partnern Fredrik samt fem katter.

Gör: Jobbar som materialstyrare på Volvo.

Intressen (förutom Kent): Jag har varit medlem i Djurgården sedan jag var tretton.

Därför älskar jag Kent: Texterna, integriteten och att jag har kunnat följa med i utvecklingen från då till nu.

Favoritlåt: Det går inte att säga. Men ur sista albumet är det definitivt "Förlåtelsen".

Sämsta låt: Måste nog vara "Hur jag fick dig att älska mig".

Totalt hann hon uppleva 83 Kentkonserter varav 16 av dessa sågs under avskedsturnén. 15 i Sverige och en i Danmark, och det var den i Köpenhamn som blev mest känslosam.

– Det var den sista konserten innan de tre avslutande i Stockholm. Vi var en del drös som stod och storböla efteråt. Martin Sköld kom fram och tröstade oss alla och sa att vi inte skulle vara ledsna, säger hon.

Förutom tatueringarna är det få saker som avslöjar kärleken till Kent. Inredningen i villan i Hällbybrunn ger inga tydliga tecken på att det är Kent, och endast Kent, som gäller. I och för sig spelar ringklockan på dörren låten "Jag ser dig" samt att en av katterna heter Joakim Berg, men kallas JB.

Hon berättar att människor i hennes omgivning inte har reagerat negativt på den nu fullspäckade vänsterarmen - snarare tvärtom. Men det faktum att hon sett bandet live 83 gånger väcker fler reaktioner.

– Många brukar säga att det inte går att se samma konsert fler gånger än en gång. Men jag håller inte med, det blir alltid en ny upplevelse.

Sedan sista spelningen i december 2016 har det sista albumet gått på repeat i bilen. Hon lyssnar på dem varje dag och tittar ofta på hela konserter från avskedsturnén på Youtube.

  • Fyra skelett och en röd ros, så ser omslaget på Kents sista album, "Då som nu för alltid", ut. Foto:
  • Omslaget på Kents åttonde album "Röd" som kom 2009. Foto:
  • Trummisen i Kents avskedsvideo "Då som nu för alltid" tar upp en stor del av Annas underarm. Foto:
1/

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

KentMusikTatueringar
Relaterat