Sanne Alexandra Josefson. Foto: Privat.

Influencern Sanne Alexandra Josefson talar ut – så känner hon inför att bli mamma

Extra

Hockeyfru, influencer, tv-serieaktuell, gravid och dessutom från Eskilstuna. Extra har tagit ett snack med Sanne Alexandra Josefson om...

... Att bli mamma

Jag är så otroligt exalterad över att bli mamma, det är en dröm jag haft sedan jag var liten flicka så längtan är enorm.

... Tv-serien Playmakers

Jag var skeptisk till att tacka ja till Playmakers till en början men efter många om och men och lite krav från min sida samt att vi filmar materialet själva (förutom synkarna) så tackade jag ja. Tänkte att det var perfekt tajming att försöka ändra på den negativa bilden många har av "hockeyfruar". Jag är glad att jag tackade ja, responsen har varit otroligt fin och jag tycker att programidén är precis som jag hade hoppats på, väldigt äkta och jag tycker att programmet visar upp en verklig sida av detta liv.

... Framtiden

Jag inser att livet kommer att förändras för alltid, det är en annan liten person som alltid kommer att gå först och jag kommer att behöva hitta en balans i det hela. Jag får låta det ta lite tid, växa in i rollen som mamma och vi som en familj. Jag är otroligt peppad på framtiden, mina största drömmar har alltid varit att ha en egen karriär, hitta en man jag vill leva livet ut med och att skaffa familj så jag är redo att fightas för att det ska bli så bra som möjligt. Jag inser att första månaderna med bebis kommer att vara lite vilda västern medan vi försöker lära känna den lille människan.

... Hemlängtan

Jag är ganska van att längta efter nära och kära. Jag började studera i Västerås när jag var 16, redan då lärde jag mig vara ensam en hel del. När jag var 18, direkt efter studenten, flyttade jag till Los Angeles för två år av studier och sedan dess har jag varit på vift. Men, det fina med det hela är att när man ses tar man vara på tiden ordentligt och tar inte varandra för givet. Det finns ju också så många sätt att hålla kontakten på nu om man jämför med när jag var 18, då mejlade vi mest. Nu kan vi facetimea, sms:a och ringa gratis - helt otroligt.

... #metoo

Jag tycker att det är grymt att denna kampanj uppdagades, det är så många fler kvinnor som kommer att våga prata öppet om sådant här och inte skämmas över vad de utsatts för. Väldigt många har ju aldrig vågat tala högt om vad de blivit utsatta för vilket är hemskt. Jag tror att i det stora hela kan detta göra en enorm förändring och kvinnor kommer bli tuffare och säga ifrån och vissa män kommer att tänka en extra gång.

... Att kroppen förändras

Det är så coolt! Det är så sjukt häftigt hur allt är så uttänkt, hur naturen skapat det här. Varje förändring som sker på min kropp utifrån är ju en förändring inifrån som gör att bebisen växer på som han ska och för att han efter ett visst antal veckor ska vara redo att ta sig ut och då ska även min kropp vara redo för det. Riktigt häftigt! Jag älskar min lilla mage, den kom inte så tidigt så nu när den putar ut visar jag stolt upp den. Det är ju i princip hela min värld nu så det är bara mysigt när folk ser det och frågar.

... Karriären

Jag ska försöka hålla kvar min karriär när bebis kommer. Jag har inte planerat att växa, jag kommer att stå still för en tid medan han är väldigt liten. Jag hade först helt orimliga krav att jag skulle på möten hit och dit och jobba på som vanligt men har insett att jag ska ta ett par månader och inte ha så höga krav på mig själv. Men, jag planerar att fortsätta jobba och karriären har precis börjat känner jag, jag har massa drömmar inom min karriär jag vill uppnå!

... Stress

Jag har väldigt hög stressnivå, jag gillar att ha många bollar i luften och är van vid det. Nu när jag blev gravid och vi bor i Buffalo, vilket är en superlugn stad, har jag verkligen varvat ner ordentligt. Jag har betydligt mindre att göra här och graviditeten får mig att vila mycket mer. Helt underbart! I dag är det till exempel lördag och klockan är 11.16, jag ligger i sängen och drar mig och ska på gravidyoga klockan 12 annars har jag inga planer för helgen. Det hände aldrig i New Jersey där vi bodde förut eller i Stockholm där vi bor på somrarna.

Läs mer om dessa ämnen

Extra