Modern loppis bakom den rosa dörren

Eskilstuna

I juni gick loppisgalningen Jennie Tärnfjord från idé till handling, fattade målarpenseln och lät garagedörren byta skepnad till favoritfärgen rosa. Med ens hade den vanliga villagatan i Torshälla fått ett ovanligt blickfång – entrén till loppisen Rosa Dörren.

Garaget och två rum i källaren offrades för att ge plats till hobbyverksamheten. Gästrummets besökare gick snällt med på att sova någon annanstans och det andra rummet var ändå fullt av loppisprylar.

Bilen då?

– Den får stå ute, säger Jennie och ler. Man får prioritera här i livet!

Besökare som noterat den iögonfallande entrén och väntar sig ett sortiment i samma anda lär inte bli besvikna. Rosa Dörren är en färginjektion där modern inredning står i fokus. Jennie, som för dagen bär en rosa (!) kofta, har skapat en loppis som vid första anblicken lätt kan misstas för en "vanlig" butik. Många av sakerna har bara några månader på nacken, några enstaka är till och med sprillans nya.

– Det moderna dominerar men jag blandar upp det med grejer från "mormors vind". Helt och rent är mottot. Det ska vara tilltalande för ögat och inte ligga i stora högar, säger Jennie som inspirerats av loppisen Huset i Hällby och återbruksgallerian Retuna.

– Framöver kan jag tänka mig att fixa till möbler och ägna mig mer åt återbruk.

  • På Jennie Tärnfjords loppis Rosa Dörren står färgglad modern inredning i fokus. Mottot är helt, rent och snyggt. Foto:
  • En entré som sticker ut. Foto:
  • Även väskgarderoben kan uppdateras på Rosa Dörren. Foto:
1/

De tre rummen som även innehåller bidrag från familj och vänner är noggrant färgkoordinerade. Vid entrén dominerar inte oväntat den rosa färgskalan. Även turkos har en framträdande roll och i rummets mitt möts de båda färgerna i en vacker samling nya och gamla glasljusstakar. En trappa ner återfinns dovare toner där nya orange och mossgröna kuddar samspelar med en golvlampa från 70-talet. Det innersta rummet är vikt för omsorgsfullt presenterade kläder, skor och accessoarer.

– Jag har mycket kreativitet i mig. Jag kan varken sjunga eller måla, men piffa - det kan jag.

Hur ser prisnivån ut?

– Jag utgår från vad jag själv skulle vilja betala. Majoriteten av sakerna kostar under en femtiolapp.

Öppnandet av Rosa Dörren medför dock ett delikat tidsmässigt dilemma.

– Det har blivit ännu roligare att gå på loppis för nu handlar jag ju inte bara till mig själv utan även till butiken, säger hon och tillstår med ett skratt att butikens öppettider kan komma att påverkas.

– Jag jonglerar och anpassar lite beroende på vilka loppisar jag vill gå på...

Så talar en äkta loppisälskare.

Rosa Dörren

Adress: Liljegatan 23

Öppettider: Minst en helg/ månad. Lördag och söndag, 11-14. Öppet helgen 27-28 oktober.

Information: Facebook: Rosa Dörren. Instagram: rosadorren

Läs mer om dessa ämnen

Torshälla