Plastfritt åt de minsta

Julklappstips

Har barnen allt och lite till? Satsa på klappar som är bra både för barnet och för miljön. Om alternativet är att köpa ännu en leksak i plast blir valet lätt.

Gör det roligt att träna siffror och matte med dessa kylskåpsmagneter från Mudpuppy. Materialet är 80 procent återvunnet trä och färgerna är giftfria sojafärger. Finns på laplandecostore.se för 229 kronor. För barn över tre år.

De riktigt små barnen kan vara svårast att hitta julklappar till. Denna nappflaska är gjord av glas och är täckt av silikon. Nappflaskan är även smart, om innehållet är över 40 grader skiftar flaskan färg - på så sätt går det att veta när innehållet är för varmt och riskerar att bränna barnet. Everyday baby från 189 kronor.

Pling-plong! Instrument är inte bara roliga, de utvecklar både kreativitet och musikalitet. Denna xylofon är gjort i trä. Åhlens 179 kronor. Rekommenderas för barn över 18 månader.

Det svenska märket Mini Rodini tillverkar mjuka och ekologiska barnkläder - till acceptabla priser. Denna randiga klänning är gjord på 97 procent ekologisk bomull. Mini Rodini 399 kronor. Finns i storlek 80 - 146.

Häftig velourbyxa med tryck. Ingår i Lindex "sustainable choice"-kollektion och innebär att en mer hållbar bomullsodling använts vid tillverkning. Lindex 129 kronor. Finns i storlek 62-86.

Vem gillar inte att bygga? En aktivitet som passar även de lite äldre barnen (vuxna). 100 träklossar i olika former och färger - variationen är oändlig. Åhlens 279 kronor.

Ugglor, dessa ugglor är överallt. Med all rätt, de är ju söta. Mjuk gul tröja i velour är märkt med Lindex hållbarhetssymbol. Finns även tillhörande byxa. Lindex 99 kronor. Finns i storlek 92-128.

CE-märkta kritor i storpack. Perfekt inomhus nu under vintern - lägg fram ett stort papper på golvet och låt barnen gå lös. När vädret börjar bli bättre går det utmärkt att ta med kritorna utomhus. Att hoppa hage bli aldrig gammalt. Dessa finns på ICA Hemma 59 kr. Rekommenderas inte till barn under tre år.

Läs också

( 5 st )

Läs mer om dessa ämnen

Jul
Relaterat