Tessans second hand – en skattjakt på 391 kvadrat

Eskilstuna

Therese Larsson nöjer sig inte med att driva en åtta rum stor loppis på Väster i Eskilstuna. I maj slog hon upp portarna till ytterligare en.

– Ja, men det är ju så kul! Jag har verkligen allt, utbrister hon och börjar på given uppmaning snällt rabbla: serviser, oanvänt nytt smink, gästböcker från gamla hotell, LP-skivor, brickor, rostiga strykjärn, retro, moderna kläder i alla storlekar, skor.., ja, faktiskt allt.

Mor och dotter i ett hav av loppisprylar. Ägaren Therese Larsson medger att det är snudd på omöjligt att ha total koll på exakt varenda pryl i sortimentet. Mamma Eva Carlsson ger en hjälpande hand och beskriver loppisen som rörig men mysig. Foto:

En rundvandring i gångarna till de åtta rummen på Tessans second hand visar mycket riktigt att det inte finns någon hejd på mängden föremål människor tröttnat på och lämnat in. Dess väntan på nya ägare varierar förstås i tid, men förr eller senare faller det alltid någon i smaken. Den enes sopor, den andres skatt, konstaterar Therese som har upphört att förvånas över vad folk köper.

– Jag har slutat säga "det där kommer jag inte att kunna sälja". Det är ändå de mest udda sakerna som går.

Med totala 391 kvadratmeter prylar blir det en del att hålla reda på men som tur är hjälper mamma Eva Carlsson till med ruljansen. Hon huserar oftast i den mindre butiken på Norr och när båda ställena är öppna samtidigt tornar det upp till kamratlig kamp mellan mor och dotter.

– Sist tävlade vi om vem som sålde mest! Skickade meddelanden till varandra: "Nu har jag sålt för 20 kronor". Jag vann, säger Eva och kastar en lika retlig som hjärtlig blick på dottern.

När tillfälle ges händer det att duon även besöker andra loppisar tillsammans. Therese hade länge en fäbless för mortlar av alla de slag.

– De är absolut mina egna bästa fynd. Som mest hade jag 129 stycken.

  • Butiken på Langsgatan. Foto:
  • Tyger och textilier finns det gott om på Tessans second hand. Foto:
1/

Under de tre åren hon själv drivit butik har kundtillströmningen successivt ökat. Besökarna är i alla åldrar även om de yngre har börjat dyka upp i större utsträckning.

– Det kommer mer och mer kunder som är runt 25 år. De letar efter barnkläder och retrogrejer. En vanlig kommentar jag får är att det är billigt och "här kan man ju gå runt i timmar". Det finns det några som faktiskt gör också!

Tessans second hand

Adress: Langsgatan 8 och Västra Storgatan 4

Öppettider: Langsgatan: Lördagar 11-14, Västra Storgatan: 11-14 varannan lördag. Ibland även på vardagar.

Information: Facebook: Tessans second hand

Läs också

( 5 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaMiljöNäringslivShopping
Relaterat