Foto:

Tipsa oss – vilken gran är fulast/finast?

Eskilstuna/Strängnäs

Hur ser en vacker gran ut? Vilken gran gillar du mer än andra? Vi har betygsatt några från 1 till 5 och kommit fram till att vi vill slippa se solblekta plastgranar med släckta ljus i. De kan se rent förskräckliga ut. Men sagogranar med istappar i tackar vi ja till.

Fristadstorget i Eskilstuna. Foto:

Fristadstorget, Eskilstuna

Betyg: 4+

En härlig och omfångsrik gran som definitivt får människor att haja till. Ett stort plus är att den dessutom är äkta. Fint med den röda färgen i kulorna men det skulle kunna vara fler av dessa - just nu sitter de väldigt glest.

Stadsparken i Eskilstuna. Foto:

Stadsparken, Eskilstuna

Betyg: 4

"En riktig sagogran! Undrar var den goda fen håller till?" utbrast en i vanliga fall rätt kräsen person som passerade granen – och visst har hon rätt? Här droppar stora och små iskulor ner från toppen, man får lust att springa fram och plocka upp dem.

Minus för att grenarna inte är äkta, även om det är bra fejk den här gången.

Stora torget i Strängnäs. Foto:

Stora torget, Strängnäs

Betyg: 3,5

Äkta vara är ändå äkta vara. Den här granen intill gamla kommunhuset i Strängnäs vinner på att den doftar just gran. Dessutom har den ljusslingor som slingrar sig på ett klassiskt sätt runt grenverken. Ett vackert smycke för ögat även om den är lite gles och oregelbunden, precis som moder natur själv.

Järntorget i Nyfors. Foto:

Järntorget, Eskilstuna

Betyg: 3

Granen i Nyfors får godkänt men inte mer. Först och främst är den i plast - känslan blir bara inte densamma. Toppstjärnan lös inte när vi var på inspektion vilket även det är ett minus. Granen är väldigt hög och känslan av att kulorna/lamporna faller ner från toppen gör den häftig.

Granen vid Mc Donalds i Eskilstuna.

Domustorget vid McDonalds, Eskilstuna

Betyg: 2

Nej, ingen höjdare varken bokstavligt eller bildligt talat. Materialet i plastgranen känns billigt och när den inte är tänd ser den faktiskt riktigt hemsk ut. Under de mörka timmarna inger den ändå en härlig julkänsla. Hellre en ful gran än ingen alls - visst?

Mejla din finaste/fulaste gran till extra@ekuriren.se eller lägg upp vår facebookgrupp Tidningen Extra så kanske vi delar med oss av dem längre fram. Skriv gärna också var granen står.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaFristadstorgetSträngnäsJul
Relaterat