Kuriren för 50 år sedan

Volvo 164, en ny och större personbil med sexcylindrig motor, har nu satts i produktion. Priset ligger på 25 000 kr och uppåt.

Tjeckoslovakiska ungdomar ämnar på onsdagsmorgonen hålla nya protestdemonstrationer mot Moskva-överenskommelse som av många betraktas som en uppgörelse som med våld har påtvingats landet för att förvandla det till en sovjetisk marionettstat.

Den röda mattan fick ideligen rullas ut i Oslo på tisdagen då de kungliga gästerna började anlända till kronprins Haralds och Sonja Haraldsens bröllop på torsdag.

I måndags kom dom - teknisterna. De 700 teknisterna på KTS betyder en hel del för stadens närings- och nöjesliv. Så till exempel tar Per-Åke Gustavsson på Pe-Ges konditori och grill dagligen emot 400 - 450 hungriga teknister.

Whispers från Kristinehamn inleder sjunde säsongen i Parkhallen Amazon i Flen. Parkchefen Nils Erik Karlsson bjuder publiken på topprogram i höst med de bästa svenska dansbanden.

– Vi vill behålla våra fina besökssiffror. Trots att orkestergagerna ibland uppgår till 4 000 kronor!

"Pajen" klar för Bruket! KSK:s duktige bandy- och fotbollsjunior Per-Arne "Pajen" Johansson, 18 år, är klar för spel i Hälleforsnäs i vinter.

Kuriren för 25 år sedan

Metallmedlemmarna på Scania-Bussar i Katineholm säger nej till produktionsflexibel arbetstid. Det blev resultatet av veckans omröstning. Det betyder att förhandlingarna om uppsägning av cirka 50 anställda nu fortsätter.

I torsdags sa kommunen nej till markägaren Gustaf Liljencrantz som krävt att få 10 000 kronor om året för att upplåta sin mark till badplatsen vid Aspen.

Kuriren för 10 år sedan

Nu är kulturfestivalen, hantverksmarknaden och företagsmässan tillbaka igen i Vingåker efter ett uppehåll förra året. Hela lördagen kan vikas till aktiviteter runt slottet och vid tennishallen.

Det skrevs historia i Finspång i går kväll. Efter 87 år fick socialdemokraterna lämna ifrån sig makten. Den borgerliga alliansen tillsammans med vänsterpartiet tar nu över styret.