Arne Rundqvist växte upp i Årdala, där han så småningom också träffade sin Inga-Lisa.

Under åren har Arne arbetat i såväl Sparreholm, som Katrineholm och Flen. Till en början jobbade han som bilmekaniker, och drev under ett flertal år verkstaden och macken i Bilsbro, i korsningen mellan dagens riksvägar 53 och 57.

Efter försäljningen av anläggningen övergick han till en tjänst som gymnasielärare på fordonsmekaniska linjen i Katrineholm. Därefter och fram till pensioneringen hade Arne Rundqvist ansvaret för Flens kommuns verkstad och förråd.

Arne och hans hustru Inga-Lisa var under väldigt många år synonymt med ungdomsarbete i Sparreholm, dit de flyttade som nygifta. Under 55 år ledde de verksamheten inom IOGT-NTO.

‒Det är inte många som vuxit upp i Sparreholm som inte känner Inga-Lisa och Arne, säger dottern Doris Högne Rydheim och ler åt det faktum att hon och hennes bror aldrig semestrade ensamma med sina föräldrar. Lägerresorna var många och mycket uppskattade och populära bland barnen.

‒Pappa körde buss i alla sammanhang, när vi åkte på läger upp till fjällen eller ut i Europa, där vi campade och lagade vår egen mat och såg till så att alla hade råd att följa med. Mina föräldrar kan inte engelska så varje dag fick en av oss unga fick uppdraget som tolk.

‒Mycket skoj har vi haft genom åren. Pappa byggde även Sparreholms första skateboardramp och startade ungdomsgård. "Gården i Sparreholm" lever vidare, och pappa var fortfarande delaktig i verksamheten.

Arnes betydelse för människor som vuxit upp i Sparreholm, såväl dagens unga som deras föräldrar, syns tydligt i reaktionerna på sociala medier. På Gården i Sparreholms Facebooksida strömmar hyllningarna och hälsningarna in sedan dödsfallet tidigare i veckan.

Många människor uttrycker sin tacksamhet för vad Arne Rundqvist gjorde för ungdomsverksamheten på orten, och delar med sig av glada minnen från aktiviteter och resor.

Arne Rundqvist dog efter en längre tids sjukdom. Han skulle ha fyllt 89 år i augusti. Han efterlämnar närmast hustrun Inga-Lisa, barnen Doris och Kjell, fyra barnbarn och tre barnbarnsbarn.