Familj Anna Berit (BB) Axelsson född 16 april 1931 i Julita har somnat in lugnt och stilla  27 februari 2020 i Ventura Kalifornien.

Berit läste på Sofiahemmet till sjuksköterska 1956 och fortsatte utbilda sig till barnmorska 1957. I skolan skaffade hon sig vänner för livet, speciellt Ann Ringdahl, de bägge besökte Sofiahemmet så ofta de kunde när de var på besök i Sverige. Strax efter utbildningen åkte Berit till USA för att hjälpa till vid sin syster Maj förstfödda dotters födelse. Hon tillbringade resten av sitt liv i USA tillsamman med sina systrar, först i New York, senare flyttade de till Kalifornien. Även mamma Helga flyttade till LA. 

Berit bidrog med stor hjälp att uppfostra familjen Maj och Larry Hagmans barn Kristina och Preston och även fem barnbarn som älskat henne mycket. Berit var den sammanhållande personen i familjen och älskad av alla.

Berit arbetade vid Saint John's Hospital, Santa Monica, som sjuksköterska men utbildade sig under tiden till en master degree som administratör, ett jobb som fortsatte fram till pension. Därefter bosatte hon sig i Ojai Kalifornien.

Senare i år kommer Berit att begravas i familjegraven vid Västermo kyrka Eskilstuna vid en ceremoni med närmast anhöriga.

Här i Sverige sörjs hon av kusinerna Rickard, Erik, Olof och Anna med familjer.

Dödsfall