Bengt Bengtsson föddes i Södertälje den 17 februari 1925. Han gick i skolan i Flen dit familjen snart flyttade, och där inledde han också sin sportsliga bana med bandyspel och brottning. Brottningen fortsatte han med efter nya flytten till Eskilstuna, och skördade en del framgångar som lättviktare i Verdandi.

Som 15-åring började han jobba på Jernbolaget och redan i unga år utvecklades entreprenören i Bengt Bengtsson. Han sålde kaffe, klockor och kulspetspennor vid sidan om, och när han 1948 tackade för sig på Jernbolaget blev han köpman på heltid. Sina butiker gav han namnet "Billiga Bengtsson".

Fram till 1960 erbjöd "Billiga Bengtsson" det mesta från klockor till pälsar och radioapparater. Därefter satsade han stort på tv-apparater. I en stor intervju i Eskilstuna-Kuriren inför sin 90-årsdag berättade Bengt om när han visade en hockeymatch i skyltfönstret på Kungsgatan och hur hundratals Eskilstunabor kom för att titta trots 20-gradig kyla. Sin sista butik drev han hemma i villan i Björsund, och ännu för två år sedan åkte entreprenören runt till äldreboenden och sålde klockor.

Bengt Bengtsson var också den som introducerade Eskilstuna till bingospel, och bingoträffarna i Folkets park lockade tusentals spelare. Dessutom drev han genom åren bland annat rullskridskoklubb och vattenskidklubb. Affärer och människor var hans stora intresse.

Bengt Bengtsons sambo Aina Åhlund minns honom med enorm värme och saknad.

‒Vi fick 17 fina år tillsammans. Bengt var en god människa, en säregen person som inte hade några ovänner utan var omtyckt av alla. Han var underhållande och bjöd alltid på ett gott humör, och det behöll han ända till slutet. Han blev aldrig arg eller ledsen, ens när han på slutet blev sjuk och kroppen tog slut.

Bengts signum var hatten han alltid bar. Gick han någon gång på stan utan den kände folk inte igen honom, minns Aina Åhlund.

‒Jag är så glad att han fick uppleva den sista sommaren i sitt älskade Björsund, där han satt på bryggan som dottern Susanna byggt åt honom och fiskade. Susanna lade ner mycket tid och resurser på sin pappas stuga och tack vare henne kunde han tillbringa sommaren där.

Bengt Bengtsson avled den 17 december, efter fyra månaders sjukdom. Han sörjes närmast av sambon Aina Åhlund, sina två barn samt barnbarn och barnbarnsbarn.