Doris Lejdegård har lämnat oss, bara ett fåtal dagar efter sin åttioårsdag. Hon har kämpat tappert mot sin sjukdom men har nu gått till vila.

När vi i Senknuten fick veta att Doris inte längre finns med oss kände vi stor tomhet, sorg och saknad.

Hon har funnits med i vår föreningsverksamhet sedan 2000. Då kom hon som ny medlem med i arbetet med föreställningen Nalle Puh. Vi behövde hjälp med dekormåleri och Doris var väl bekant med färger och penslar. Det var inget som inte gick att ”trolla fram”.

Doris var kreativ och konstnärlig och en fantastisk resurs i arbetet krig våra uppsättningar under kommande 17 år. Hon arbetade med dekor och rekvisita på ett mycket fantasifullt sätt och musikalen Footloose 2017 blev den sista produktion hon medverkade i.

2008 tilldelade vi Doris vår föreningsutmärkelse ”Årets Knutta” för hennes fina arbete. Sällan har någon blivit så uppriktigt förvånad som hon blev vid det årsmötet. Hon förstod nog inte själv hur uppskattad hon var och hur värdefulla hennes kunskaper i måleri och skapande var för helheten.

Hennes positiva och glada sätt smittade, och hon var en verklig eldsjäl och lagspelare som aldrig själv ställde sig i rampljuset. Hon var en nyckelperson som såg till att sceneriet gav Scenknuten och alla aktörer fantastiska förutsättningar att skapa magi på scenen!

Tack för alla timmar i dekorverkstaden, tack för allt engagemang, all kärlek till teatern och Scenknuten som du gett oss.

Du kommer att vara saknad!

Våra tankar går till Doris närmsta släkt och vänner.

Scenknuten genom

Åsa Kratz, ordförande