Egon Eriksson föddes och växte upp i Hälleforsnäs, där han bland annat var engagerad bandyspelare. Också fotbollsintresset odlades på hemorten, och det behölls även efter flytten till Eskilstuna, där han lirade med både Skogstorps GoIF och Gillberga-Lista.

Sin fru Inger gifte sig Egon med 1961 och tillsammans gav de sig på allvar in i livsmedelsbranschen som egenföretagare. Egon hade redan i unga år jobbat inom Slakteriföreningen och fortsatte i Eskilstuna som bland annat butiksbiträde, styckmästare och förare av en butiksbuss, innan han blev områdeschef hos Essmans, med ansvar för etablering av korvkiosker och gatukök över hela landet. Han skulle komma att ägna hela sitt yrkesliv åt mat och livsmedel, och Egon och Inger blev i hemstaden pionjärer inom snabbmatskulturen från slutet av 60-talet.

– Jag minns att en korv med bröd kostade 1:95 när vi körde i gång. Det är många roliga minnen vi skapat genom åren, berättar Inger Eriksson.

Efter Gillbergaplans Livs och Önskemålet samt Sméboden på Tegelbruksgatan – där paret också bakade och sålde smörgåstårtor – blev det hamburgerrestaurang på Västeråsvägen. 1973 öppnades Corner Park (senare Erikssons), som efter några år kompletterades med Corner City på Rademachergatan och så småningom också Corner Mitt på Nygatan. Ledstjärnan för verksamhetens chef var alltid högklassiga råvaror och en vänlig personal.

Erikssons på Västeråsvägen behölls när övriga Cornerrestauranger efter många år såldes. Det är nu dottern Victoria och ett barnbarn som driver stället, men länge var Egon med och jobbade ett par dagar i veckan.

– Egon ville jobba, det var hans liv. Och han var aldrig sjuk förrän först nu på slutet, då det gick fort.

Ytterligare en passion i livet blev de travhästar familjen under ett antal år hade hemma på gården i Lista. Största stjärnan hette Don Waters.

Egon Eriksson efterlämnar närmast hustrun Inger, barnen Johan och Victoria samt två barnbarn.