Gunilla Nolsjö, Eskilstuna, har avlidit efter en kort tids sjukdom, vid en ålder av 76 år.

Gunilla föddes i Edsele 1942 och växte upp där som andra dottern av tre. Fadern dog i unga år och Gunilla fick tidigt ta ansvar och hjälpa till i moderns verksamhet med rum för resande och matservering.

Hon arbetade också som post- och butikskassörska hemma i Edsele och blev i samband med det lockad av en väninna att åka iväg till Stockholm, för att jobba på postkontor i Stockholm sommaren 1962. Där blev hon kvar något år innan hon flyttade hem till Edsele igen.

Kort efter hemflytten blev Gunilla erbjuden fast tjänst på posten i Junsele, där hon varit mycket under uppväxten eftersom fadern var född där. I Junsele trivdes hon bra med alla arbetskamrater och det var också där hon träffade Anita, som kom att bli hennes bästa väninna.

I Junsele träffade Gunilla även Uno Jonsson och de gifte sig på nyårsafton 1965.

Sonen Anders föddes 1967.

1969 började Unos jobb på kraftverken att ta slut och familjen bestämde sig för att flytta till Eskilstuna, där både Uno och Anitas man Curth hade fått jobb.

1971 föddes sonen Peter.

I Eskilstuna var Gunilla till en början hemmafru, medan barnen var små, för att sedan börja jobba igen på 80-talet som kassörska i livsmedelsbutik.

I mitten på 80-talet skilde sig Gunilla och Uno och efter några år blev hon sambo med Sven-Bertil Jonsson, en ungdomskamrat från Edsele.

Efter Sven-Bertils bortgång sålde Gunilla sitt hus och köpte en lägenhet inne i stan där hon trivdes bra och bodde kvar till sin bortgång.

Tyvärr präglades en stor del av Gunillas liv av hennes svåra reumatism. Trots den var hon en otroligt positiv och humoristisk person. Hon hade alltid nära till skratt och tyckte om att dra roliga historier, gärna lite fräcka! Vi kommer alla att sakna hennes traditionella framförande av ”Käre John” varje nyårsafton!

De sista fem-sex åren i hennes liv blev hennes iPad en viktig ”livlina”. Med hjälp av den kunde hon hålla kontakt med familj och vänner fast hon inte kunde ta sig ut ur lägenheten. Den var också en bra hjälp vid korsordslösandet, som var hennes största tidsfördriv.

Gunilla sörjes närmast av sönerna Anders med familj och Peter samt systern Eva med familj.

Sönerna Anders och Peter