Familj Även om vi visste att Olle kämpade mot sjukdomen så kom beskedet att han avlidit oväntat. Familjen och vänner har förlorat en nära, men fotbollen och idrottsrörelsen har också förlorat en av sina eldsjälar. De som lärde känna Olle och hade förmånen att få arbeta med honom vet att han i mångt och mycket symboliserar det bästa av svensk idrottsrörelse. Engagemang och ansvarstagande, att alltid se till det goda, tron på gemenskap.

Olle föddes 1948 i Eskilstuna och är i någon mening också berättelsen om vår stad. Mamman växte upp i Skogstorp och det blev också ett område som han själv både bodde och engagerade sig i. Det var också där han som skjutsande förälder blev en del av fotbollsföreningen. Olle hade under åren viktiga uppdrag som tränare, lagledare, sponsoransvarig och styrelseledamot men det fanns heller ingen uppgift som var för liten för Olle oavsett om det handlade om att dela ut information i brevlådorna, organisera kvartersombud, sälja lotter, koka kaffe eller att vara värd och ta emot motståndarlagen.

Olle träffade sin livskamrat Berit 1973 och de fick en dotter och en son. Det är kanske ingen tillfällighet att båda barnen blev idrottsintresserade. Olle arbetade många år som resande säljare men lämnade det yrkeslivet för att kliva in som ungdomskonsulent i BK Sport under ett antal år på 2000-talet där han bland annat drev på bildandet av ett lag för spelare med funktionsnedsättning. Olle var också involverad i Sörmlands Fotbollförbund innan han återvände till Skogstorps GoIF där han utöver styrelsearbete bland annat axlade ordförandeskapet i Gamla Skogstorpspojkar.

Och kanske det ligger en stark symbolik i att Olle förra året hann med att planera och fira föreningens 100-årsjubileum. Olle var drivande och ansvarig för att ge ut föreningens jubileumsskrift  och han var också en stark kraft och röst för att Orrliden skulle moderniseras. Något som förverkligades 2019.

I en sådan här stund går våra tankar till Olles fru, barn, barnbarn, nära släktingar och vänner. De har förlorat en av sina närmaste och käraste. Vi har förlorat en god vän och en kamrat. En person som alltid uppträdde med ett gott hjärta och ville omgivningen väl.

BK Sport, Skogstorps GoIF och hela Eskilstunafotbollen vill tacka Olle för hans engagemang och att vi fick lära känna honom. Vi lovar att fortsätta att arbeta för det han stod för. 

Pär Eriksson

ordförande Skogstorps GoIF

Thomas Liberg

ordförande BK Sport