Vår jubilar ser glad och öppen ut när han dyker upp på redaktionen i arbetskläder en tidig morgon i augusti.
– Det är min första arbetsdag efter fyra veckors semester, säger Niclas.
Du ser pigg och utvilad ut – stämmer intrycket?
– Jo då, jag är i topptrim, jag är nog bättre tränad än någonsin.
Det visar sig att Niclas började löpträna 2012 och när höstens Lidingölopp är genomfört har han klarat av två raka klassiker.
– Jag var för tung och kände mig ofta trött, det kändes att jag måste hitta på något. Nu tränar jag minst fyra-fem pass i veckan och har gått ner runt 15 kilo på de här åren, säger Niclas.
– Jag blir glad av att träna, utbrister han.
Vad gillar du bäst respektive sämst av cykling, löpning, skidåkning och simning?
– Att löpa och cykla är roligast, simningen gillar jag minst och skidåkningen är det tuffaste momentet för mig.
– Att genomföra en klassiker är en upplevelse och det lär bli fler i framtiden, tillägger han.
Niclas växte upp med föräldrarna och tre bröder i Köping och redan i unga år gillade han att laga mat.
– Farsan stod ofta vid spisen och jag hängde på, sedan föll det sig naturligt att jag gick livsmedelteknisk linje på gymnasiet, konstaterar han.
– Jag var en väldigt lugn kille fram till tonåren, sedan vågade jag ta för mig lite mer.
Första kockjobbet var på "Ett rum och kök" i Västerås och därefter har Niclas jobbat på en lång rad restauranger, men även testat på lunchhak, caféer och förskolor.